DINKO PINTARIĆ

BIVŠI GRADONAČELNIK SISKA IZGUBIO STAN I S OBITELJI ZAVRŠIO NA CESTI Poduzetnik kojeg je okrivio za svoju golgotu: 'Nisam ga prevario ja'

 Snimio: Mate Piškor

Sisački poduzetnik Marijan Vrebac, kojeg je prošli mjesec u otvorenom pismu predsjednici države i predsjednicima Vlade i Sabora za gubitak stana optužio bivši sisački gradonačelnik Dinko Pintarić, javio nam se pismom jer, ističe, “osjećam potrebu da iznesem dodatne informacije da bih očistio svoje ime i uklonio svaku insinuaciju o mogućim nepoštenim radnjama s moje strane s obzirom na to da g. Pintarić navodi da će se obračunati s vlasnikom zgrade kaznenim prijavama i privatnim tužbama”.

Založno pravo

Vrebac nastavlja: “G. Pintarić iznosi u svojem pismu kako ja, kao vlasnik zgrade, u ovoj situaciji dobro prolazim, međutim ja uopće nisam stvarni vlasnik, nego društvo H-Abduco d.o.o. iz Zagreba, koje naplaćuje kreditno potraživanje Hypo banke.

Zahvaljujući općoj gospodarskoj krizi, prihodi od prodaje stanova nisu bili dovoljni da se podmiri kreditni dug prema banci te ona aktivira svoje založno pravo nad svim neprodanim jedinicama, a kasnije i na onima koje su već imale nove vlasnike (g. Pintarić), ali zbog nepravovremenog plaćanja ukupne vrijednosti stana banka nije skinula svoje založno pravo. Prvi privremeni ugovor o prodaji stana i garaže s g. Pintarićem zaključen je dana 1. 9. 2009., a u njemu je navedena kupoprodajna cijena od 805.657,20 kuna i da mi je kupac do tada isplatio 400.000 kuna, a ostatak da će isplatiti prema dogovoru, odnosno sukladno dodatku ugovora do 1. 7. 2012. Kupac, g. Pintarić, stupio je u posjed stana 2009. te se upisao u zemljišnim knjigama kao vlasnik, ali banka nije skinula založno pravo s obzirom na to da stan nije plaćen u cijelosti, odnosno banka nije zaprimila sredstva ukupne vrijednosti stana i garaže na ime kupca nekretnine”.

Ostali na cesti

Podsjetimo, bivši gradonačelnik Siska Dinko Pintarić izvijestio je javnost kako je Hypo banka na dražbi prodala njegov u cijelosti plaćen stan te da su on, njegova supruga i dvoje maloljetne djece ostali na cesti, bez jedinog doma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:01