POLITIČKI BREND

BIVŠI MINISTAR BRANITELJA PROMIJENIO IME Otkrivamo zašto je Predrag Matić i službeno postao Predrag Fred Matić

 
 Damjan Tadic / CROPIX

Član SDP-ova Predsjedništva i bivši ministar branitelja više nije Predrag Matić. Od nekidan je i službeno preimenovan u Predrag Fred Matić. I to na vlastiti zahtjev.

A razlog je “bolja prepoznatljivost” na izborima za Europski parlament jer Matić vjeruje da ga najšira populacija zna pod imenom Fred, a ne Predrag.

Ukratko, smatra da je nadimak Fred brend, a “pravo” ime Predrag anonimno, premda za njegova ministarskog mandata koji će ostati upamćen po višemjesečnom prosvjedu branitelja i postavljanju šatora valjda i nije bilo dana da o njemu mediji nisu pisali.

“Nisam mijenjao ime, nego sam samo dodao svom imenu i nadimak - mnogi građani i ne znaju da se zovem Predrag, a kao Freda me znaju svi - tako me svi zovu, i obitelj i kolege i mediji. To iskustvo vučem iz nacionalnih izbora, na kojima sam također uz ime dodao i nadimak i preferencijskim glasanjem unatoč šalabahterima osvojio mandat”, kratko je Jutarnjem listu objasnio Predrag Fred Matić i u šali dodao da bi kraj teksta trebalo zaključiti “zaokružite broj tri” - to je njegovo mjesto na listi koja je sastavljena prema zip-modelu, odnosno naizmjenično su kandidirani muškarci i žene i nosi je Tonino Picula.

Matić svoju daljnju političku karijeru vidi u Bruxellesu. I ne uzda se više samo u preferencijsko glasanje; nije skrivao ambiciju, tvrde njegovi stranački kolege, da bude i nositelj liste, a kad mu to nije pošlo za rukom, inzistirao je da bude visoko rangiran.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:58