RAZLOZI OSTAVKE

Bivši ministar prometa Komadina: Žuta Lokva prelila je čašu mog zdravlja, a paradoks je da će se ipak graditi

Rijeka, 080512.Danas se na tiskovnoj konferenciji ,u prostorijama stranke SDP kojoj sam pripada, pojavio Zlatko Komadina ,bivsi ministar pomorstva ,prometa i infrastrukture.Ovo je prvo pojavljivanje u javnosti nakon zakljucenog bolovanja zbog cega je i dao ostavku na ministarsko mjesto u Vladi RH.Foto: Zeljko Sop / CROPIX
 Željko Sop / CROPIX

RIJEKA - U razgovoru za Novi list , bivši ministar prometa Zlatko Komadina objasnio je, između ostalog, kako je jedan of faktora njegovog odlaska s pozicije ministra bila izgradnja dionice Žuta Lokva. Komadina je naglasio kako je to bilo predizborno obećanje Kukuriku koalicije i ključan projekt za njegovu izbornu jedinicu, od čije gradnje je Vlada prvo odustala, a zatim se ipak odlučila provesti.

Upitan je li s premijerom Zoranom Milanovićem razgovarao o tome prije ostavke, Komadina je pojasnio da jest i da je premijeru rekao da ne mora biti ministar ako se Žuta Lokva neće graditi, piše Novi list .

- I evo, nisam. A paradoks je u ovome: ja nisam ministar, ali Žute Lokve će biti. Ako je moj odlazak bio žrtva da se to realizira, neka. Jednostavno, građanima Rijeke i Istre to sam obećao. Njihov novac je već previše služio drugim neisplativim projektima, od Gaženice nadalje. Zoran Milanović je dobro znao da nema teorije da u mandatu ne izgradim Žutu Lokvu. Da, to je prelilo čašu. Mog zdravlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:04