PODIGNUTA OPTUŽNICA

BIVŠI NAČELNIK BIBINJA PRIJETIO GRUPNIM SILOVANJEM ZADARSKOJ POLITIČARKI Otkrivene gnjusne poruke koje je Šimunić slao Ivi Kindi

 
 Vladimir Ivanov / HANZA MEDIA/Facebook

Zbog prijetećih i vulgarnih SMS poruka koje je uputio 40-godišnjoj Ivi Kindi, predsjednici zadarskog A-HSP-a, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru (ODO) podiglo je optužnicu protiv bivšeg načelnika Bibinja Nina Šimunića (46) koja ga tereti za kazneno djelo prijetnje prema službenoj ili odgovornoj osobi.

Policija je istragu protiv bivšeg bibinjskog načelnika iz redova HDZ-a pokrenula nakon što ga je predsjednica zadarskog A-HSP-a 19.siječnja prijavila zbog uznemiravajućih poruka u kojima joj je prijetio vulgarnim riječnikom i grupnim silovanjem. Nakon što je policija izuzela poruke i druge dokaze istragom je utvrđena osnovanost sumnje protiv bivšeg načelnika Bibinja, a za kazneno djelo za koje se tereti zapriječena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Niz prijetećih i vulgarnih SMS poruka Šimunić je uputio Kindi nakon što je ona na svom Facebook profilu i nekim drugim portalima pisala o načinu na koji je on prisvojio općinsko zemljište zarađujući veliku količinu novaca sadeći smilje, te kako zbog političkog utjecaja kao HDZ-ovac uživa političku zaštitu među lokalnom policijom, piše Zadarski.hr.

- "Nino je oprosti što te nisam k..., a trebao sam te j... zato oprosti, drugi put kada budes oduzeta j... će mo te u b... duplo ps Nino" i "I nemoj vise da mi lizes supak jel jasno ako nije javi se"- napisao joj je Šimunić u SMS porukama čiji je sadržaj Kinda potom objavila na društvenim mrežama.

Njezinu prijavu kao ni optužnicu bivši bibinjski načelnik nije htio komentirati. Kinda je nakon podizanja kaznene prijave izjavila da je zbog njegovih prijetnji bila jako uznemirena, te da je zbog toga dobila jaku terapiju koju od psihijatra i svog liječnika.

- Nadam se da će Šimunić biti adekvatno kažnjen za ovo što je napravio, iako to uzimam s rezervom jer pogledajte koju je kaznu dobio za zlouporabu položaja i ovlasti. Ukoliko ne dobije kaznu kakvu je zaslužio, ja ću ga privatno tužiti za duševne boli koje mi je nanio - rekla je nakon podizanja kaznene prijave predsjednica zadarskog ogranka Autohtone - Hrvatske stranke prava.

Šimunić je smijenjen s mjesta načelnika 2014. godine nakon pravomoćne presude kojom je osuđen na sedam mjeseci zatvora zbog zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja općinskih poslovnih knjiga, a zatvorska kazna mu je potom zamijenjena radom za opće dobro. Presudom je, naime, utvrđeno da je Šimunić kao službena osoba iskoristio svoj položaj i ovlasti u namjeri stjecanja imovinske koristi kroz putne naloge na svoje ime i na ime dvojice općinskih volontera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 18:31