NIŠTA OD SEULA

BIVŠI PREDSJEDNICI ZBOG KORONAVIRUSA OTKAZALI PUT U JUŽNU KOREJU 'Znate, nije mene strah, nego mi se nije dalo riskirati dva tjedna moguće karantene'

 
 CROPIX

Zbog rasta opasnosti od koronavirusa bivši predsjednici RH Stjepan Mesić i Ivo Josipović otkazali su put u Južnu Koreju gdje su ovog tjedna trebali sudjelovati na velikom svjetskom mirovnom summitu.

- Put sam otkazao zbog koronavirusa. Ali ne zbog same opasnosti od zaraze tim virusom, već zbog mogućnosti da se u Južnoj Koreji pojavi i proširi virus pa da na koncu završim u karanteni na petnaest dana. Iako pretpostavljam da će tamo biti sve u redu, nije mi se dalo riskirati dva tjedan moguće karantene – rekao je za Jutarnji list bivši predsjednik države Stjepan Mesić.

Njegov nasljednik na Pantovčaku Ivo Josipović potvrdio je za Jutarnji da je zbog koronavirusa odgodio put u Južnu Koreju, ali nije želio ulaziti u detalje takve odluke.

Zanimljivo, u medijskoj najavi mirovnog summita u Seulu prošlog tjedna je apostrofirano da organizatori naglašavaju kako nema razloga za strah od koronavirusa u Južnoj Koreji, budući da ta država provodi intenzivne mjere zaštite svojih granica, te da će ovu konferenciju pratiti iznimne mjere medicinske zaštite.

Na jednu od najvećih međunarodnih konferencija posvećenih miru, koja se od 3. do 7. veljače održava u Seulu, pozvano je skoro tri tisuće gostiju iz 170 zemalja: aktualni i bivši šefovi država, dobitnici Nobelove nagrade, brojne utjecajne osobe iz svijeta medija, znanosti, kulture i umjetnosti, poslovni lideri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 00:45