KARIJERE

BIVŠI PREDSJEDNIČIN SAVJETNIK POSTAO DIREKTOR SIGURNOSTI DIV GRUPE Vlado Galić s Pantovčaka otišao u jeku afere SMS, sada okreće novu stranicu

Vlado Galić i Boško Ramljak
 CROPIX

Nekadašnji savjetnik predsjednice Republike za obranu i nacionalnu sigurnost Vlado Galić imenovan je direktorom za korporativnu sigurnost DIV grupe, samoborske tvrtke koja se bavi proizvodnjom i trgovinom vijčane robe i opreme. Podsjetimo, Vlado Galić ostavku na dužnost savjetnika Kolinde Grabar Kitarović podnio je iz 'moralnih i etičkih' razloga prije 10 mjeseci u jeku afere SMS. On sam nije želio objasniti ima li njegova ostavka veze s tom aferom, no mediji su ga spominjali kao jednog od aktera slučaja koji je tada intrigirao javnost.

- DIV Grupa se uvijek trudila prepoznavati trendove na međunarodnom tržištu i primjenjivati najviše standarde u svim segmentima poslovanja, pa tako i u onim sigurnosnim. Zato smo se odlučili kadrovski pojačati stručnjacima koji će svojim iskustvom i znanjem značajno pridonijeti ostvarivanju najviših standarda sigurnosti, navodi se između ostalog u priopćenju kompanije čiji je vlasnik poduzetnik Tomislav Debeljak.

- Vlado Galić rođen je 1965. godine u Širokom Brijegu, a diplomirao je rudarstvo 1991. godine na zagrebačkom Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu. Od 1991. godine bio je dragovoljac Domovinskog rata, pripadnik specijalnih postrojbi i djelatnik sigurnosnog sustava MORH-a. Završio je Ratnu školu OS “Ban Josip Jelačić”, a pohađao je NATO seminare iz područja organizacije, upravljanja i zapovijedanja. Bio je i nastavnik predmeta Strategija nacionalne sigurnosti u Zapovjedno-stožernoj školi 'Blago Zadro'. Po zajedničkom programu Fakulteta političkih znanosti i Udruge hrvatskih menadžera sigurnosti stekao je zvanje menadžera sigurnosti iz područja poslovne i nacionalne sigurnosti. Od prosinca 2017. pa do prosinca 2018. obnašao je dužnost savjetnika Predsjednice RH-a za obranu i nacionalnu sigurnost. Za sudjelovanje u Domovinskome ratu i obnašanje dužnosti u MORH-u i OS RH višestruko je nagrađivan i odlikovan, ističe se u Galićevoj biografiji koju je u priopćenju objavila DIV grupa.

Osim Galića, DIV grupa angažirala je i Boška Ramljaka, koji je imenovan savjetnikom Uprave Brodosplita za korporativnu sigurnost. Brodosplit je tvrtka u sastavu DIV grupe.

Ramljak je aktualni alkarski vojvoda, koji je do umirovljenja kao časnik u Oružanim snagama RH aktivno radio u sigurnosnim sustavima Hrvatske vojske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:38