TRAŽIO OSTAVKU

Bivši šef SOA-e Gospić prijetio šefu HDZ-a Otočac

 Mario Pušić

Bivši šef SOA-e za Gospić, Ivan Jurčić, zaprijetio je Branislavu Šutiću, predsjedniku HDZ-a u Otočcu, da će mu ubiti bližeg člana obitelji ako ne podnese ostavku na tu funkciju.

Prijetnje su upućene mobitelom još 29. veljače, a potom ponovljene nekoliko dana poslije nakon što je žrtvi istekao zadani rok. Jurčićeva prijetnja trebala se ostvariti i u slučaju da Šutić sve prijavi policiji.

Doznajemo da Šutić nije znao tko mu zapravo prijeti, nego je policiji prijavio nepoznatog počinitelja, a istraga ih je dovela do osobe s kojom su do prije koju godinu vrlo usko surađivali. To ih nije spriječilo da ga privedu i protiv njega podnesu kaznenu prijavu zbog prijetnji. Nakon ispitivanja je pušten, uz mjere opreza zabrane približavanja i kontaktiranja sa Šutićem.

Je li predsjednička funkcija u HDZ-u u Otočcu doista jedini motiv za prilično jezovite prijetnje, možda će se utvrditi u daljnjoj istrazi. Šutić je bivši ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera i bivši dekan Veleučilišta u Gospiću, te aktualni ravnatelj Doma zdravlja Otočac, koji pretendira na vlast u ovom ličkom gradu. Jurčić je poznat i po bliskom prijateljstvu, pa i poslovnoj partnerskoj suradnji s bivšim načelnikom PU ličko-senjske Željkom Jurkovićem, kojem se na Županijskom sudu u Zagrebu sudi zbog zloporabe položaja i ovlasti policijskog načelnika teške 100.000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:04