OBRAČUN

Bivši šef SDP-a Zelina prijavio nasljednika za prijetnju nasiljem

Mihael Zmajlović
 Boris Kovačev / CROPIX

Sukob između dviju struja u SDP-u, ovaj put u Gradskoj organizaciji u Svetom Ivanu Zelini, opet rješava policija.

Bivši predsjednik ove organizacije, Krešimir Belošić (pripadnik struje koja je bila sklona bivšem predsjedniku stranke Zoranu Milanoviću), prijavio je za prijetnje aktualnog predsjednika tamošnje organizacije Vladimira Zereca koji pripada takozvanoj Bernardićevoj struji.

Neposredni povod za sukob bivšeg i aktualnog predsjednika zelinskog SDP-a bila je kritika koju je Belošić u lokalnim novinama izrekao na račun sadašnjeg vodstva. - Belošić je izgovorio stvari koje su zabrinule članove i zato sam ga pozvao da dođe na gradski odbor i da prokomentiramo njegove izjave. Odazvao se pozivu, ali je odmah započeo s predstavom.

Kazao je da je to kao da je na suđenju u Sjevernoj Koreji. Onda je počeo govoriti da će se ispisati iz stranke - prepričava događaje aktualni šef zelinskog SDP-a i nastavlja kako je Belošiću na to kazao “da može na njega ići đonom, ali da i on na njega može s dva”.

- Iz te moje rečenice je izvukao zaključak da se radi o prijetnjama. A nikakvih prijetnji nije bilo, nego je Belošić sve to teatralno izveo i pokušava me etiketirati kao šerifa - kaže Zerec. Belošić nam je potvrdio da je policiji prijavio svog nasljednika Zereca i to radi prijetnji.

Iz trećih izvora se moglo čuti da je Zerec tražio od Belošića da napiše demantij svojih izjava što je ovaj odbio, pa su zato pale teške riječi, odnosno da mu je Zerec kazao da “pazi gdje hoda jer bi ga mogao zgaziti s dva đona”.

O sukobu u Sv. Ivanu Zelini razgovarali smo i s predsjednikom županijske organizacije SDP-a Mihaelom Zmajlovićem koji je čuo da je došlo do sukoba, ali nije upoznat s detaljima. - Nedopustivo je da si članovi međusobno prijete, posebno da prijetnje dolaze od predsjednika organizacije. Ako bi se to pokazalo točnim, moralo bi se pokrenuti pitanje odgovornosti i članstva osobe - rekao je Zmajlović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 16:12