PINTARIĆ ZA JUTARNJI

BIVŠI SISAČKI GRADONAČELNIK 'Iza optužbi protiv mene stoji šef Marasovog kabineta, to je njegova osveta'

'Stan, koji je pod hipotekom, kupio sam kreditom i posuđenim novcem, i taj novac vraćam'
 Snimio: Mate Piškor

SISAK - Bivši gradonačelnik Siska Dinko Pintarić, koji je 13 godina bio gradonačelnik Siska, izjavio je prošlog tjedna za Jutarnji kako je od siječnja na zavodu za zapošljavanje, da uzalud traži posao i da ga nigdje ne može dobiti samo zato što je bivši HDZ-ov gradonačelnik Siska.

Aktualna gradonačelnica Kristina Ikić Baniček na naš upit o tome izjavila je kako je: „Vrlo licemjerno od bivšeg čelnika grada, čijoj je obitelji Grad Sisak proteklih 12 godina isplatio gotovo 3 milijuna kuna i koji živi u luksuznom stanu koji nije sam platio, da govori kako razumije da je život prosječnih Siščana težak. Većina Siščana se može samo nadati da će za cijeli radni vijek zaraditi dio tog iznosa“.

Na ovu gradonačelničinu izjavu reagirao je Pintarić: „Ja sam svjestan da ovu poruku o licemjerju i meni nije izrekla gospođa Kristina Ikić Baniček, nego njezin muž Darko Baniček, šef kabineta ministra Marasa i stvarni gradonačelnik Siska. To su njegove rečenice, to je njegova osveta, to je njegov stil. U svojem odgovoru meni Baničeki su iznijeli cijeli niz neistina.

Ja sam 13 godina u gradu primao plaću i nikakve druge prihode nisam imao. Kada se sve zbroji to je daleko od tri milijuna kuna. Stan, koji je pod hipotekom, kupio sam kreditom i posuđenim novcem, i taj novac vraćam jednom sisačkom poduzetniku.

Sa stanom imam dodatnih problema, jer vlasnik zgrade nije platio kredit, pa je stan pod ovrhom. Taj stan je moja životna ušteđevina, sve što sam zaradio uložio sam u kupnju toga stana, drugih nekretnina nema, nema tajnih računa, dionica, ušteđevine. Nikada nisam radio prema načelu „GR-GA“ (grabi i gazi), što je način rada i ponašanja aktualne gradonačelnice. Nadam se da je svjesna da to neće još dugo trajati.“, rekao je Dinko Pintarić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:32