OBRAČUN NA HIPODROMU

Bivši Tuđmanov tjelohranitelj u oglasniku prodaje 18 konja, neke i po četiri tisuće eura: ‘Trebamo napraviti mjesta...‘

Iako tvrdi da su punokrvnjaci s papirima, bivši vrhunski trkači, u Savezu nemaju licenciranog ni jednog konja kao sportaša

Enimark Ponjević

 Goran Mehkek/Cropix/Cropix

- Dolazi nam veliki broj mladih konja u trening i trebamo im napraviti mjesto, pa prodajemo naše seniore koji su izvrsni za rekreaciju i rasplod. Sve su čistokrvni engleski punokrvnjaci s papirima, bivši vrhunski trkači, izuzetno kvalitetne genetike za uzgoj, a mogu se koristiti i za rekreaciju jer su dobro školovani i odgojeni. Neki su na zagrebačkom hipodromu, a neki na rančevima u Ivanić gradu i Ogorju kod Splita. Konji su stari od 3 do 20 godina...Thunderstruck 4.000 eura, Kostjukov 4.000 eura, Wakizashi 4.000 eura... - samo je jedan od nekoliko oglasa na društvenim mrežama u Oglasniku konja i konjske opreme što ih je objavio Enimark Ponjević, bivši tjelohranitelj Franje Tuđmana i Bože Petrova, koji je ovih dana ušao u sukob sa zagrebačkim gradskim vlastima zbog korištenja Hipodroma, gdje drži više desetaka konja kojima raspolaže.

image
Jl Urednici/

Iz svih tih oglasa očito je da Ponjević na hipodromu drži konje od kojih neke stalno nudi u prodaju, a drži ih u boksovima za koje, čini se, ne plaća najam. Ponjević, naime, u svojim javnim istupima tvrdi kako se bavi vrhunskim sportom te da su njegovi konji vrhunski sportaši, no zanimljivo je da glavni tajnik Hrvatskog galopskog saveza Marko Blažević kaže kako u "Savezu na današnji dan nemaju licenciranog ni jednog konja kao sportaša koji bi se dovodio u vezu s Enimarkom Ponjevićem".

image

Enimark Ponjević s konjem

Ranko Suvar/Cropix/Cropix

Ponjević je spomenuti oglas objavio u siječnju ove godine, a na njemu je lista sa 18 imena konja koje nudi po cijenama od 1.000 eura do 4.000 tisuće eura po konju. U oglasima se imena nekih konja ponavljaju pa je upitno koliko je ta prodaja unosna. Ponjević se svojim istupima zalaže da hipodrom prvenstveno mora biti za vrhunske sportaše, a ne one rekreativne, i za to se bori ne zazirući ni od agresivnih okršaja s drugim korisnicima, posebno rekreativcima. Doveo je, pričaju naši sugovornici, na hipodrom i inozemnu radnu snagu koju koristi za održavanje štala i jahanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 17:32