LOKALNI IZBORI

BIZARNA GREŠKA U BROJANJU Na biračkom mjestu 303 na Knežiji do 11 sati glasalo 100 posto birača?!

 Marko Todorov / CROPIX

ZAGREB - Biračko mjesto 303 u Zagrebu, smješteno u prostorijama Osnovne škole Ivana Meštrovića na Knežiji, ostat će zapamćeno kao jedan od fenomena drugog kruga lokalnih izbora. Prema podacima Državnog izbornog povjerenstva, tamo je do 11 sati glasalo svih 1.015 prijavljenih birača! Odaziv od 100,00 posto nije zabilježen nigdje drugdje, naročito tako rano na izborni nad.

Visoki postoci odaziva birača uglavnom su se bilježili na biračkim mjestima koja imaju ispisan mali broj birača. Tako je drugi najveći odaziv do 11 sati zabilježen u Brguljama na zadarskom području, gdje je glasalo 42.25 posto birača. No, radi se o svega 30 od ukupno 71 prijavljenog birača. Na drugim biračkim mjestima diljem zemlje odaziv se do 11 sati uglavnom kretao između 10 i 25 posto , uz iznimke nekoliko biračkih mjesta gdje je glasalo svega dva-tri posto prijavljenog biračkog tijela. Nakon našeg poziva, u Državnom izbornom povjerenstvu potvrdili su nam da je u slučaju biračkog mjesta 303 došlo do greške pri unosu podataka.

- Greškom je umjesto odaziva dostavljen ukupni broj prijavljenih birača. Hvala vam na dojavi, ispravit ćemo pogrešku - rekla nam je potpredsjednica Državnog izbornog povjerenstva Aleksandra Jozić-Ileković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 13:05