IZBORNO SUČELJAVANJE

Bizarna izjava obilježila debatu kandidata u Zagrebu: ‘Žena prijeti da će me ostaviti ako pobijedim‘

Nekoliko dana do povijesnih izbora za Zagreb Media servis okupio je i sučelio sve kandidate za zagrebačkog gradonačelnika
Sučeljavanje u Esplanadi
 Mario Poje

Svega nekoliko dana do povijesnih izbora za Zagreb Media servis jedini je okupio i sučelio sve kandidate za fotelju glavnog grada. Na izbornom sučeljavanju pod nazivom: Budućnost Zagreba sudjelovali su Davor Filipović, Joško Klisović, Anka Mrak Taritaš, Davor Nađi, Jelena Pavičić Vukičević, Vesna Škare Ožbolt, Miroslav Škoro, Željko Tokić, Tomislav Tomašević i Zvonimir Troskot.

Okršaj u zagrebačkoj Esplanadi otkrio je kako izgleda kada se na jednom mjestu okupi deset političkih oponenata. Izdvojili su zanimljive odgovore kandidata iz višesatnog sučeljavanja. HDZ-ov kandidat Davor Filipović odgovarao je na pitanje o odnosu s medijima. Poručio je kako je njegova izjava o izgradnji tvornice cjepiva pogrešno interpretirana, ali da je na kraju ipak uspio pronaći zajednički jezik s medijima.

image
Sučeljavanje u Esplanadi
Mario Poje
image
Sučeljavanje u Esplanadi
Mario Poje

"Pa slušajte, u početku kampanje nismo bili na zelenoj grani mediji i ja. Sad smo polako kliknuli. Moj odnos s medijima je sad iznimno korektan, osim nekih opskurnih lokalnih televizija koje su bliske gospodinu Škori, koje koriste medijski prostor da bi difamirali mene i moju obitelj, prebrojavali krvna zrnca, u eter puštali priče o tome tko je kada kršten, što je u potpunosti nebitno".

Kandidat SDP-a Joško Klisović obrazložio je zašto smatra da je njegovo predstavljanje samog sebe kao mirnog čovjeka, nešto što građani žele kao osobinu čovjeka na čelu metropole

"Svaki građanin kada ga se upita kada je prolazio kroz neku osobnu krizu ili neku profesionalnu krizu, ljudi koji su bili u Domovinskom ratu, koji su prolazili kroz rat, da li su željeli da ih vodi miran čovjek koji može hladne glave donijeti pametnu i kvalitetnu odluku, a onda ju odlučno provoditi ili im je draži neki paničar koji radi puno buke u prostoru, koga svi čujemo, a iza kojeg ne stoje nikakvi rezultati i kojem ne možete vjerovati."

image
Sučeljavanje u Esplanadi
Mario Poje
image
Davor Filipović, Joško Klisović i Anka Mrak-Taritaš
Mario Poje

Kandidatkinja stranke Bandić Milan 365 i aktualna zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević morala je objasniti zašto je Zagrebački stožer od Nacionalnog stožera zatražio popuštanje epidemioloških mjera nekoliko dana uoči lokalnih izbora.

"Moram reći da smo izrazito ponosni na suradnju s ugostiteljima u Gradu Zagrebu i s Nezavisnom udrugom ugostitelja, ali i s Udruženjem ugostitelja Grada Zagreba u Obrtničkoj komori. Inicijativa za koju ste me pitali došla je upravo s njihove strane. Ovo nije predizborni trik nego je Nacionalni stožer rekao da smo došli u situaciju kada možemo ublažavati mjere, mi smo samo poslušali ono što su nam obrtnici imali za reći."

Nezavisna kandidatkinja Vesna Škare Ožbolt govorila je o svom sloganu “Volim Zagreb”, ali je propustila objasniti ono što je stajalo u pitanju koje joj je upućeno, a to je zašto je ranije jednako isticala kako voli Veliku Goricu.

"Svi oni građani koji vole Zagreb, koji žive u Zagrebu bi se trebali na neki način poistovjetiti sa svim onim što zastupam. Ja jako volim Zagreb i želim ga promijeniti na bolje. Ne želim da se ovo stanje koje smo imali do sada nastavi. Ne bih željela da ova koalicija koja je sada na vlasti i koja je uništila grad ostane."

Kandidat Domovinskog pokreta Miroslav Škoro obznanio je da će Zagreb, ako on pobjedi, imati gradonačelnika koji će održavati koncerte.

image
Davor Nađi i Jelena Pavičić Vukičević
Mario Poje
image
Vesna Škare Ožbolt, Miroslav Škoro i Željko Tokić
Mario Poje

"Ja sam trenutno profesionalni političar, a glazbenik sam honorarno. Jedan sam od onih koji je imao sreću da mu je hobi postao posao, a prezime zanimanje. U tom smislu ja vjerujem da se može voditi i grad veličine Zagreba i u slobodno vrijeme napisati koja pjesma, dapače."

Kandidat platforme Možemo! Tomislav Tomašević dobio je priliku objasniti protukandidatima i biračima u kojih je to 40-ak zemalja radio kao konzultant. Naime, neki od protukandidata prozivali su ga da o tome laže, jer nikada nije jasno rekao što je i gdje radio.

"Mogu reći ove u kojima sam radio u zadnje vrijeme od Argentine, Urugvaja, Mongolije... To su zemlje na skoro svim kontinentima od Sjeverne Amerike, Južne Amerike, Azije, Afrike. Jedino nisam u Australiji radio. Radio sam za različite međunarodne organizacije uglavnom Ujedinjenih naroda, budući da sam postao savjetnik UN-a za okoliš za područje Europe već s 21 godinom. S 19 godina sam počeo voditi međunarodne projekte, na kraju sam vodio i puno više višemilijunskih EU projekata iz europskih fondova."

Mostov kandidat Zvonimir Troskot rekao je da činjenica da je bio jedno od prvih lica inicijative 'Narod odlučuje' koja je referendumom htjela umanjiti prava manjina, neće utjecati na odabir glasačkog tijela. ''Očekujem i glasove pripadnika nacionalnih manjina'', zaključio je Troskot.

Kandidatkinja GLAS-a Anka Mrak Taritaš u potpunosti je demantirala prozivke da se kandidirala samo da bi otežala pobjedu Jošku Klisoviću, a pomogla Tomislavu Tomaševiću. ''Nisam ničija mama da bi imala razlog da se ne kandidiram.'' poručila je Mrak-Taritaš.

Kandidat stranke Fokus Davor Nađi poručio je da će se, ako postane gradonačelnik, odreći mjesta u Saboru.

Nezavisni kandidat Željko Tokić otkrio je da mu je žena rekla da će ga ostaviti ako postane gradonačelnik, ali da se on morao kandidirati jer ne vjeruje ostalim kandidatima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 11:40