SANJA MUSIĆ MILANOVIĆ

BIZARNA PREPORUKA MILANOVIĆEVE SUPRUGE 'Crni kruh vam je skup? Režite ga na tanje šnite'

 Biljana Gaurina/CROPIX

ZAGREB - Poznata kao promicateljica zdrave prehrane, dr. sc. Sanja Musić Milanović, supruga premijera Zorana Milanovića, gostovala je u emisiji 'Izaberi zdravlje' Hrvatskog radija i pritom poručila slušateljima: 'Crni kruh koji preporučujemo skuplji je od bijeloga, no crni kruh naprosto možete rezati na tanje šnite'.

Musić Milanović upozorava da su prekomjerna tjelesna težina te kardiovaskularne bolesti kao posljedice ove pojave velik problem u Hrvatskoj. Napominje da se značajno razlikuje udio debljine te broj umrlih od spomenutih bolesti u kontinentalnoj i primorskoj Hrvatskoj ističući pritom da je srdela jeftina, a spada među najzdravije namirnice, prenosi tportal.hr .

'Pravilna prehrana je siromašna prehrana i kada god se čuje da se skupo pravilno hraniti, ne možemo reći da je to točno - ja pod pravilnom prehranom ne podrazumijevam odlazak u najskuplje dućane i kupnju najskupljih proizvoda, nego zapravo kupovinu onoga što je dostupno i najjeftinije. Srdela je jedna od najjeftinijih namirnica', kaže Musić Milanović za Hrvatski radio .

Osvrnula se i na crni kruh, zdraviji, ali i skuplji od bijelog. No, našla je način na koji bi si i siromašniji građani mogli priuštiti crni kruh. 'Kada se kaže da je crni kruh koji preporučujemo skuplji od bijeloga, on inicijalno jest skuplji, no crni kruh naprosto možete rezati na tanje šnite. To je jeftinije i zdravije, a kada je dehidriran, sutradan, još je kvalitetniji za jesti. Trebamo razbiti mit o tome da je pravilna prehrana skuplja - ona je jeftinija jer trebate pojesti manje hrane', poručila je voditeljica Odjela za promicanje zdravlja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ujedno i premijerova supruga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 06:10