MENADŽER GODINE

BIZARNA STRANA NAGRADE Rekli su mi: 'Uplati 35.000 kuna i večerat ćeš s Josipovićem i snimiti kratki film'

Hana Medin je dobila nagradu za menadžera godine
 Jure Mišković/CROPIX

ZAGREB - U zemlji u kojoj se češće ponižava nego hvali, moram priznati da sam zahvalna na časti koja mi je ukazana, ali 35.000 kuna za program suradnje, za reklamu u određenim novinama i snimanje kratkog filma koje bi morala zbog toga platiti, radije ću uložiti u svoje radnike koji marljivo rade, u njihove plaće ili božićnice - kaže Hana Medin, poduzetnica iz Zadra koja je dobila nagradu za menadžera godine u kategoriji najboljeg projekta.

Naime, za prestižnu nagradu Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika CROMA-e nagrađeni menadžeri, kako bi svečano primili nagradu, moraju udruženju dobrovoljno platiti jedan od dva paketa: za status suorganizatora susreta minimalno 50.000 kuna ili status sponzora savjetovanja u iznosu od 35.000 kuna.

Neravnopravan položaj

Paketi uključuju stranicu oglasnog prostora u brošuri udruženja, dogovorene intervuje ili reportaže u dnevnim novinama, snimanje promotivnog filma od dvije minute koji će se emitirati na televiziji i 20 ili 30 pozivnica za večeru u hotelu Westin na kojoj će sudjelovati i predsjednik Ivo Josipović ili njegov izaslanik, budući da je predsjednik pokrovitelj Susreta Croma 2012.

- Nije uvjet platiti taj iznos, ali ako ne platim, nagradu ću dobiti na kućnu adresu. To znači da bih bila stavljena u neravnopravan položaj u odnosu na menadžere koji će paket tih usluga platiti. Mi nismo bezlična tvrtka niti imamo financijsku mašineriju s kojom bi pokrivali te iznose. Naši radnici marljivo rade i u vrijeme kada se vlasnici obrta nalaze u vrlo teškoj situaciji, kada ljudi gotovo gladuju i bore se s administracijom, porezima i kreditima, smatram da je bolje taj iznos uložiti na dobrobit firme, odnosno radnika - kaže vlasnica tvrtke Telluris Medin iz Zadra.

Plaćanje kotizacije

Riječ je o tvrtki koja uzgaja puževe i proizvodi humus od crvenih kalifornijskih glista, a postala je jedan od najuspješnijih hrvatskih izvoznika. Humus se izvozi u arapske zemlje, a proizvodi se plasiraju i u Kinu gdje se gujavice doživljavaju kao ljekovito sredstvo. Zbog svega, Medin je odabrana za jednu od menadžerica godine.

Vladimir Ferdelji, predsjednik Udruženja HUM-CROMA, kaže da je kotizacija dobrovoljne naravi jer je riječ o neprofitnom udruženju, a da je usluga koju pružaju ispod komercijalne cijene.

- Većina menadžera te usluge u vlastitoj režiji ne mogu osigurati, a budući da je CROMA neprofitna ne može financirati laureate samo temeljem članstva. Oni koji ne žele na platiti kotizaciju imaju pravo na dva mjesta na večeri gdje će se proglasiti nagrade - kaže Ferdelji.

Što nagrađeni dobiju ako uplate novac

Status za 35.000 kn

- sponzorstvo savjetovanja

- jedna stranica oglasnog prostora u brošuri Susret Croma 2012.

- polovica stranice za intervju ili reportažu u Poslovnom savjetniku i polovica stranice u Poslovnom dnevniku

- snimanje promotivnog filma od dvije minute i emitiranje na 24 sata tv, ostaje u trajnom vlasništvu tvrtke

- 10 kotizacija za savjetovanje

- 10 pozivnica za svečanu večeru

- 20 posto popusta za Croma Educare programa u 2013. godini

- javna zahvala tvrtki za doprinos razvoju Udruženja

Status za 50.000 kn

- reklama na uvodnoj internet stranici HUM Croma

- 2 stranice intervju ili reportaže

- 20 pozivnica za svečanu večeru

- 30 posto pospusta za Croma Educare

- pravo isticanja statusa partnera HUM Croma u vlastitim akcijama

(Status uključuje i sve pogodnosti iz statusa za 35.000 kn)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 12:11