ODABIR NAJPODOBNIJEG

BIZARNO KADROVIRANJE U BELIŠĆU Policajac koji je pijan skrivio nesreću dobio posao - u Odjelu za sigurnost prometa!

Prometna o kojoj ste pisali se dogodila. No to je, otkako imam vozačku, bilo jedini put, brani se Zelić

Zamjenik načelnika Policijske postaje Belišće Božo Zelić (45), koji je u pripitom stanju 12. ožujka ove godine sudjelovao u prometnoj nesreći, premješten je u Policijsku postaju u Belom Manastiru. Jutarnjem listu iz policijske uprave Osječko-baranjske potvrđeno je da je policijski službenik Božo Zelić odnedavno raspoređen na drugo radno mjesto - u Odjel za sigurnost i preventivu cestovnog prometa!

Jutarnji list prvi je objavio informaciju o Zelićevoj prometnoj nezgodi i tada je, na naš upit, iz policije službeno potvrđeno da je tadašnji zamjenik načelnika belišćanske policije bio alkoholiziran. Iako smo tražili informaciju i koliko je imao promila alkohola u krvi, ona nam je uskraćena. Iz neslužbenih, bolničkih izvora, međutim, doznali smo da je količina bila “znatna”. Prometna nesreća dogodila se u popodnevnim satima na državnoj cesti 34, dijelu podravske magistrale, kod mjesta Petrijevci, 18 kilometara sjeverozapadno od Osijeka, u neposrednoj blizini poznatog ugostiteljskog objekta Jelengrad. Zelić se, vjerojatno pod utjecajem alkohola, sudario s kamionom, no nasreću prošao je samo s lakšim tjelesnim ozljedama. Vozač kamiona, pak, prošao je bez ozljeda. Zelić je nakratko bio hospitaliziran, no s obzirom na to da se nije radilo o težim ozljedama, nakon ukazane pomoći i osobnog inzistiranja, pušten je kući istoga dana.





Pokušali zataškati

U odgovoru Jutarnjem listu koji je tada poslao Odjel za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave Osječko-baranjske, stajalo je da se prometna nesreća u kojoj je sudjelovao tadašnji drugi čovjek belišćanske policije dogodila oko 17 sati, dakle izvan njegova radnog vremena. Rečeno je i da je Zelić vozio privatni, a ne službeni automobil, a što se njegove alkoholiziranosti tiče tek je rečeno da je imao “nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi”.

Cijeli taj, za policiju neugodan slučaj, nekoliko se dana pokuša zataškati i tek je na upit Jutarnjeg potvrđeno da se dogodio. Po Belišću se govorilo da je zavjet šutnje o prometnoj nesreći zamjenika načelnika nastupio kako bi se zaštitio ugled policije. Policijska postaja Belišće, nakon Zelićeve nesreće u alkoholiziranom stanju - također je službeno potvrđeno Jutarnjem listu - najavila je podnošenje optužnog prijedloga nadležnom Prekršajnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, no nije poznato je li protiv njega vođen i stegovni postupak.

Kako se moglo dogoditi da policajac koji je u alkoholiziranom stanju sudjelovao u prometnoj nesreći nakon samo tri mjeseca bude raspoređen na radno mjesto - i to ne bilo kakvo, već ono koje se tiče sigurnosti i preventive cestovnog prometa - pokušali smo saznati od samog Zelića.





Stegovni postupak

- Točno je da od 1. lipnja radim u Policijskoj postaji u Belom Manastiru - rekao je Zelić.

- Također je točno i da se prometna nesreća o kojoj ste pisali dogodila i to mi sigurno nije ugodno. Ali to je bilo jedini put u 26 godina, koliko imam vozačku dozvolu.

Na pitanje kako je prošao stegovni postupak i je li zbog vožnje u alkoholiziranom stanju prekršajno odgovarao, Zelić je rekao da o tome ne može govoriti i uputio nas na glasnogovornika policije. Ipak dodao je: - Iako se radilo o lakšoj prometnoj nesreći u kojoj sam sudjelovao, objavljeno mi je puno ime i prezime, a kada se radi o policajcima koji su švercali kokain ili sudjelovali o pljačkama, objavljuju im se inicijali ili čak ni to.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2024 23:30