STRAŠAN VIDEO

‘Bižimo ća! Bižimo ća!‘: Objavljena dramatična snimka vatrogasaca u vatrenom obruču kod Omiša

Vatrena stihija nošena orkanskim vjetrom približila se vozilu, a na snimci se čuju povici jednog vatrogasca

Požar u Lokvi Rogoznici

 Facebook, Cropix

I dalje je aktivan veliki požar koji je u ponedjeljak poslije 21 sat buknuo u ​Lokv​i​ Rogoznic​i na predjelu Ivašnjak​, ​a više od sto vatrogasaca​ s omiškog, makarskog, splitskog, kaštelanskog, solinskog, sinjskog i imotskog područja bori se s vatrom i orkanskim udarima vjetra.

Na internetu je objavljena snimka vatrogasnog vozila koji su se našli u vatrenom obruču. Vatrena stihija nošena orkanskim vjetrom približila se vozilu, a na snimci se čuju povici jednog vatrogasca: 'Bižimo ća! Bižimo ća!'.

Vatra na požarištu i dalje vrlo aktivna, sve su vatrogasne snage na terenu i okružile su požar po cijeloj liniji fronta, ​rekao je Hini zapovjednik DVD Omiš Višeslav Pešić. Napomenuo je i kako im je jaki vjetar cijelu noć otežavao posao gašenja, a gori borova šuma, makija i nisko raslinje.

"Situacija na požarištu je ista kao i sinoć. Požar smo okružili, no događalo nam se da bi se vatra nakon sat ili dva ponovno aktivirala. Borimo se, širimo i raspoređujemo snage po terenu. Srećom suzbijamo ga. Sinoć je čak vatra bila oko kuća, ali smo je suzbili. Odradili smo sinoć lavovski dio posla jer nam je orkanski vjetar otežavao gašenje", kazao je zapovjednik Pešić.​

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 06:29