ZARAZA

Bjelovar: Još jedan sudionik sjednice Gradskog vijeća zbog koje su napadali Hrebaka ima koronu

Iz bjelovarske gradske uprave priopćili su da uvode strože epidemiološke mjere rada s građanima
Dario Hrebak
 Davor Pongracic/Cropix

Iz bjelovarske gradske uprave u nedjelju ujutro su izvijestili da je kod još jedne osobe, druge dosad, koja je sudjelovala na sjednici Gradskog viječa 17. srpnja, utvrđena prisutnost koronavirusa. Kao što smo izvještavali, riječ je o sjednici zbog koje je epidemiologinja Vesna Grgić prošlog tjedna svim sudionicima sastanka, uključujući gradonačelnika i saborskog zastupnika HSLS-a Darija Hrebaka, naložila odlazak u samoizolaciju.

No, Hrebak je na temelju drugačijeg mišljenja koje mu je potpisao Krunoslav Capak osobno, izbjegao samoizolaciju i nakon negativnog testa na koronu sudjelovao na konstituirajućoj sjednici Hrvatskog sabora i glasao za Vladu Andreja Plenkovića, zbog čega je na Capakov i njegov račun iznesen niz kritika.

- Vezano uz situaciju nastalu nakon održane sjednice Gradskoga vijeća Grada Bjelovara, 17.srpnja 2020., na kojoj je bila prisutna osoba kojoj je naknadno utvrđeno da je pozitivna na virus Covid-19, obavještavamo vas da je potvrđena još jedna osoba pozitivna na Covid-19 koja je također sudjelovala na tom događaju, piše u priopćenju bjelovarske Gradske uprave izdanom u nedjelju ujutro.

- Ovim putem želimo sve građane obavijestiti i o izmijenjenom načinu rada Gradske uprave od ponedjeljka, 27. srpnja 2020. Naime, Gradska uprava normalno i dalje nastavlja s radom, no kako bi održali epidemiološku situaciju dobrom, ponovno uvodimo posebne zaštitne mjere u radu sa strankama. U skladu s tim, molimo sve građane koji trebaju obaviti bilo što u Gradskoj upravi, a nije neophodno da dolaze osobno, da prvo nazovu na broj telefona (043) 622 000 ili da pošalju mail na jedan od gradskih mailova koji se nalaze na internetskim stranicama Grada Bjelovara, nakon čega će biti upućeni djelatniku zaduženom za određeno područje. Dolaze li ipak osobno, potrebno je obratiti se zaštitaru na ulazu koji će ih potom uputiti u daljnje postupanje. Gradska blagajna bit će zatvorena do daljnjega. O svim promjenama obavještavat ćemo na vrijeme putem medija, gradskih internetskih stranica i društvenih mreža.

Sve građane molimo za razumijevanje i strpljenje. U ovoj nezavidnoj situaciji, koja je pogodila čitav svijet, važno je da svi ostanemo odgovorni i pridržavamo se svih mjera i odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite kako bi zaštitili sebe i svoje bližnje, zaključuje se u priopćenju.

Inače, Hrebak je kontroverzu o rješenju o samoizolaciji bjelovarske epidemiologinje i drugačijoj odluci šefa HZJZ-a komentirao za Novi list.

- Činjenica je da je ona rekla da bih ja trebao biti u samoizolaciji, ali ja imam i drukčije tumačenje gospodina Capaka. Meni je ta situacija čudna. Od te je sjednice Gradskog vijeća prošlo tjedan dana, a gospođa me telefonski nazvala u utorak i rekla mi da će prva dva reda iz dvorane morati u samiozolaciju.

Onda sam u poslijepodnevnim satima dobio obavijest da se gospođa predomislila i da u samoizolaciju moraju prva tri reda ljudi. Nazvao sam je i pitao kakve veze imaju redovi, s obzirom na to da je u samoizolaciju slala čovjeka koji je bio u istom redu sa zaraženim, iako deset metara dalje od njega, a nije nekog tko mu je bio puno bliže, ali u redu iza.

Koja je to logika? Već sam tada bio negativan na testu i imao Capakovo rješenje da mogu u Sabor, dobro se osjećam i nemam simptome. Najčudnija je gospođina odluka uslijedila u srijedu navečer, rekla je da svi koji su bili na sjednici moraju u samoizolaciju, ispričao je Hrebak.

On sumnja da je u pozadini odluka Vesne Grgić - politika.

- Gospođa je pod patronatom župana Damira Bajsa, koji je na izborima bio na listi sa SDP-om, a poznato je da se Bajs i ja baš ne volimo. Ne znam koji bi drugi razlog bio. Uostalom, nitko osim zaraženog s te sjednice nema nikakve simptome. Za mene je to cirkus, zaključio je Hrebak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:56