StoryEditor
NISKE JUTARNJE TEMPERATURE

Bjelovar: Zbog mraza proglašena prirodna nepogoda za Daruvar i Sirač

 CROPIX

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs proglasio je u ponedjeljak prirodnu nepogodu uzrokovanu mrazom za područje Daruvara i Sirača, na zahtjev Grada Daruvara i Općine Sirač.

Iz Bjelovarsko-bilogorske županije priopćili su da je u srijedu, 15. travnja, spomenuto područje zahvatio mraz uzrokovan vrlo niskim jutarnjim temperaturama, čija je posljedica smrzavanje, oštećenje i očekivano značajno umanjenje ovogodišnjeg uroda u voćnjacima i vinogradima te na pojedinim povrtlarskim kulturama.

Nakon proglašenja prirodne nepogode, pojašnjavaju iz Županije, sljedeći korak je na općinskim i gradskim povjerenstvima za procjenu šteta od prirodnih nepogoda koja moraju zaprimiti sve prijave šteta od oštećenika, te unijeti sve zaprimljene prve procjene šteta u Registar šteta i prijaviti konačnu procjenu štete po svakom pojedinom oštećeniku putem Registra šteta.

Zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih epidemijom koronavirusa, koje otežavaju sudjelovanje velikog broja osoba u prijavi i procjeni šteta nastalih uslijed prirodnih nepogoda, Državno povjerenstvo za procjenu šteta omogućuje unos podataka o štetama i izvan zakonom propisanih rokova, sve do okončanja mjera suzbijanja širenja epidemije na području Hrvatske, navode iz županije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 11:50