USTROJ NOVOG ODJELA

Bjelovarska bolnica kreće u energetsku obnovu tri zgrade, župan: ‘To je dobra vijest‘

Izrada projektne dokumentacije trebala bi biti dovršena do kraja studenoga i stajat će ukupno 137.675 eura

Marko Marušić

 Goran Mehkek/CROPIX

U bjelovarskoj Općoj bolnici "Dr. Anđelko Višić" u utorak je potpisan ugovor vrijedan 137.675 eura za izradu projektne dokumentacije energetske obnove tri zgrade, što je ujedno prvi korak prema ustrojavanja odjela palijativne skrbi.

"Nakon preseljenja u nove zgrade, u starim zgradama ostat će dosta slobodnog prostora, pa će tako i stara zgrada kirurgije ostati potpuno prazna. Nakon održanih sastanaka dobili smo zeleno svjetlo i u dogovoru s Ministarstvom zdravstva odlučili smo zgradu prilagoditi i u nju smjestiti odjel za palijativnu skrb", rekao je bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.

To je dobra vijest, a energetska obnova tri zgrade, među kojima je i zgrada kirurgije, značajan je korak prema ustrojavanju tog odjela, pojasnio je Marušić.

Novi odjel trebao bi imati 50 kreveta, što je važno s obzirom na to da bolnica danas ima tek nekoliko kreveta za palijativne bolesnike, dodao je.

Izrada projektne dokumentacije za energetsku obnovu tri zgrade, kako je prilikom potpisivanja ugovora istaknula ravnateljica bolnice Sanela Grbaš Bratković, trebala bi biti dovršena do kraja studenoga i stajat će ukupno 137.675 eura.

Od toga su 90 posto nepovratna sredstva osigurana iz NPOO-a, dok će preostalih 10 posto podmiriti Bjelovarsko-bilogorska županija iz decentraliziranih sredstava.

Osim zgrade kirurgije, u energetsku obnovu, koja je planirana za iduću godinu, idu još i zgrada interne te zgrada psihijatrije i neurologije, rečeno je na konferenciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:56