LUKAVI ANTUN

Bjelovarski gradonačelnik Korušec 17 puta mijenjao Đurđu Adlešič u Saboru i zaradio saborsku mirovinu

Unatoč tome što se rijetko pojavljivao na saborskim sjednicama, Antun Korušec ostvario je pravo na povlaštenu mirovinu
 Biljana Gaurina/CROPIX

BJELOVAR - Iako je gradonačelnik Bjelovara Antun Korušec na saborskim sjednicama proveo samo 17 dana, zahvaljujući mandatu koji je trajao nešto dulje od dvije godine i devet mjeseci - od siječnja 2008. do listopada ove godine - ostvario je pravo na povlaštenu mirovinu saborskog zastupnika.

Trideset posto više

Mijenjajući Đurđu Adlešič, koja je prošlog četvrtka aktivirala svoj saborski mandat, Korušec si je osigurao izdašnu mirovinu. Iako su i Korušec i Adlešič prošlog četvrtka doživjeli svojevrsnu degradaciju - Adlešič s potpredsjedničkog mjesta Vlade RH, a Korušec s mjesta saborskog zastupnika - njihove plaće bit će tek neznatno manje.

Sporna diploma

Čim se Đurđa Adlešič vratila u Sabor, ponovno su se pojavili problemi s njezinim životopisom. Na stranicama Sabora od prošlog četvrtka stoji da je Adlešič završila Filozofski fakultet u Zagrebu te je profesorica komparativne književnosti i filozofije, odnosno da ima visoku stručnu spremu. U imovinskoj kartici pak piše da ima samo višu stručnu spremu. Đurđa Adlešič nam je potvrdila da još nije završila filozofiju u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 16:44