RUDOLF GREGUREK

BJESNI SUKOB OKO IMENOVANJA U KBC-u ZAGREB 'Zbog kandidature za predstojnika klinike počeo sam dobivati prijetnje'

Prof.dr. Rudolf Gregurek tvrdi kako je ‘upozoren’ da uprava ima svog kandidata
 Vjekoslav Skledar/CROPIX

Otkako sam se kandidirao za predstojnika, dobivam ozbiljne poruke da odustanem od kandidature ne bi li bio izabran kandidat kojeg želi uprava i vrlo sam zabrinut za obitelj pa sam o tome izvijestio i čelništvo KBC-a i Ministarstvo zdravlja.”

Riječi su to prof. dr. Rudolfa Gregureka koje je nedavno izgovorio na stručnom sastanku Klinike za psihološku medicinu, a o čemu se već nekoliko dana govori u zagrebačkim liječničkim krugovima s pitanjem - je li to moguće! Sam prof. dr. Gregurek rekao nam je da je “dobio poruke zabrinutih za njegovo zdravlje” uz “prijateljski savjet da odustane s obzirom na to da je prije nekoliko godina imao moždani udar”. Istina, to se dogodilo prije njegova “tekućeg” mandata koji je odradio do kraja pa Gregurek kaže da neće odustati te da sve prepušta povjerenstvu koje će odlučiti o najboljem kandidatu.

Novi izbori

Naime, danas počinje procedura izbora novog predstojnika te klinike razgovorom kandidata s članovima izbornog povjerenstva, a sve u svjetlu vrlo ružnih događanja proteklih dana. Na najtječaj su se inače javili trenutni predstojnik prof. dr. Rudolf Gregurek, doc. dr. Marijana Braš, doc. dr. Ivan Begovac i doc. dr. Zorana Kušević, a ta izborna gužva očito ne odgovara onima koji imaju svog favorita. Nastavlja se tako rebarska izborna saga u kojoj ne može bez skandala, o čemu svjedoči tijek provedbe desetak natječaja u zadnja dva mjeseca.

Bijeg na bolovanje

Zanimljivo je da je jedna od kandidatkinja nakon što su se zakoturale “dvorske priče” naglo otišla na bolovanje pa će biti zanimljivo vidjeti hoće li se danas pojaviti na razgovorima s povjerenstvom. Osim toga, s velikim se interesom čeka rezultat glasovanja zaposlenika klinike u petak jer je velik dio njih je na odmorima pa je lobiranje i trgovanje funkcijama značajno olakšano.

O tome kako se provode izbori na Rebru govori i nedavno završeni natječaj za predstojnika Klinike za kirugiju. Na njemu je “prošao” prof. dr. Mate Škegro, ali je natječaj poništen jer Škegro ima 61 godinu i mjesec dana, a pravilnik “ne priznaje” kandidate koji ne mogu odraditi četiri pune predstojničke godine. Kao da se to nije znalo kad je predavao kandidaturu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 16:46