POSEBNO PRIZNANJE

Blaženko Boban ugostio vodstvo HNS-a, a Dalić poručio: ‘Imali ste hrabrosti stati iza tog projekta‘

‘Nitko u povijesti nije odradio takvu promociju Hrvatske u svijetu kao vi, zbog toga vam veliko hvala‘ – rekao je župan Boban

Ivica Olić, Zlatko Dalić, Marijan Kustić, Blaženko Boban, Mate Šimundić i Stipe Pletikosa

 Joško Ponoš/Cropix

Župan Splitsko-dalmatinski Blaženko Boban ugostio je vodstvo Hrvatskog nogometnog saveza i reprezentacije na čelu s predsjednikom Saveza Marijanom Kustićem i izbornikom Zlatkom Dalićem. Pritom im je uručio posebno priznanje, Povelju Splitsko-dalmatinske županije, piše Slobodna Dalmacija.

- Prigodom vašeg dolaska u Split donio sam odluku o dodjeli Povelje Splitsko-dalmatinske županije za sve ostvarene rezultate, primarno onaj u Kataru, ali i za sve ono drugo što radite za razvoj sporta, s mladima, što radite i na humanitarnom planu, kao i za promociju Hrvatske u svijetu. Nitko u povijesti nije odradio takvu promociju Hrvatske u svijetu kao vi, zbog toga vam veliko hvala – rekao je župan Boban.

image

Marijan Kustić, Blaženko Boban i Zlatko Dalić

Joško Ponoš/Cropix

Jedan detalj je posebno apostrofirao.

- Veseli me što će, koliko imam informaciju, u subotu na utakmici s Walesom i Torcida biti na stadionu. Zbog toga sam posebno sretan, ali sve to skupa je došlo vašim igrama i izvan svega karakterom, ponašanjem. Ovih dana posjećivali ste djecu, sastajali se s braniteljima... Često se u sportu dogodi bljesak, ali u ovom slučaju to ne može biti bljesak nego konstanta kada se to dogodi 2018., i lani u Kataru. Nadam se da će se taj niz nastaviti i u lipnju u Rotterdamu na završnici Lige nacija – rekao je Boban.

image

Blaženko Boban

Joško Ponoš/Cropix

Prisjetio se župan i kako je njegov Solin 2001. godine u kvalifikacijama za ulazak u Prvu ligu svojim pogocima zaustavio aktualni Dalićev pomoćnik i član izaslanstva Saveza Ivica Olić, tada napadač Marsonije. A koji bi, kako su mnogi zaključili, po fizičkom stanju i danas komotno mogao i dalje igrati.

Povelju koju je dobio Savez, u posljednje su vrijeme primjerice dobili Oliver Dragojević, Vinko Coce, akademik Ivan Aralica...

- Hvala u ime Saveza i svih prisutnih. Jučer smo imali sastanak s veteranima 4. gardijske brigade koji su bili s nama i prilikom organiziranja one utakmice s Mađarskom u Splitu, koja je nakon dugo vremena bila prve službena utakmice reprezentacije u Splitu. Veliko hvala i vama na podršci koju smo imali već od tada, puno nam je to značilo. Stav koji smo Zlatko i ja zauzeli od početka, da reprezentacija igra u cijeloj Hrvatskoj, pokazao se jako dobrim.

image

Blaženko Boban i Marijan Kustić

Joško Ponoš/Cropix

Pokazuje to i interes za ovu utakmicu, interes navijača. No, pokazuje i to da se dobro radi. Ovi rezultati nisu slučajnost, nego kontinuitet. Izbornik i stožer, igrači rade odličan posao. S naše strane ćemo i dalje raditi sve da i dalje uveseljavamo Hrvatsku i sve ljude koji je vole – rekao je Kustić.

image

Zlatko Dalić i Blaženko Boban

Joško Ponoš/Cropix

Zahvalio se na Povelji i Dalić. A predstavnici HNS-a uručili su prigodne poklone Županu, između ostalog i dres kapetana Luke Modrića.

- Hvala na podršci još od prije Mađarske kada je bilo najpotrebnije, kada je malo tko imao hrabrosti stali ste iza nas, iza tog projekta. Napravili ste ono što je jedino ispravno – rekao je Dalić.

U ime Županijske skupštine čestitao je predsjednik tog tijela Mate Šimundić.

- Sve vrijeme ljudi su bili uz Hrvatsku, a neke te razmirice koje su bile treba ostaviti iza nas – rekao je Šimundić.

Tehnički direktor A i U21 reprezentacije Stipe Pletikosa je uz zahvalu naglasio.

- Ovo nam je priznanje, ali i obveza da nastavimo raditi još bolje i jače.

Posebno se emotivno obratio okupljenima Olić.

- Ja sam Slavonac i mogu reći da mi je drago da napokon možemo svi reći da možemo igrati i u Slavoniji, Dalmaciji, Istri, uskoro i kod šefa u Varaždinu. Da u cijeloj Hrvatskoj možemo uveseljavati naš narod – rekao je Olić, pa se prisjetio susreta s Mađarskom odigranog na Poljudu prije četiri godine.

image

Ivica Olić, Stipe Pletikosa, Marijan Kustić i Blaženko Boban

Joško Ponoš/Cropix

- Nikada neću zaboraviti kada smo prvi put došli ovdje pred utakmicu s Mađarskom koliko je tu bilo nervoze. Svi smo imali neobičan osjećaj kako se to može događati kod nas u Hrvatskoj. A onda smo došli kod našeg Ivana Perišića u Omiš, gdje su nas dočekali i stari i mladi, djeca, svi s veseljem u očima. Onda sam sebi rekao: ‘Pa oni nas ovdje vole više nego igdje!‘. Samo je sklop nekakvih okolnosti doveo do toga da ovdje reprezentacija bude kao nepoželjna. Svaki put poslije mi je bilo baš drago što igramo u Splitu.

A još jedan poklon dobili su predstavnici Saveza i reprezentacije, repliku zaštitnika Županije Sv. Jeronima, spomenika njemu postavljenog u Jeruzalemu, da i njih čuva. Ali dobili su između ostalog i jednu majicu.

- Ako vam se dogodi da u žaru borbe pogriješite, opsujute, ispod imajte ovaj dres na kojem piše ‘Oprosti mi Bože jer sam Dalmatinac‘ – rekao je župan Boban, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 14:33