StoryEditor
LAURA COOPER

BLISKA SURADNICA AMERIČKOG MINISTRA OBRANE STIGLA U ZAGREB 'Hrvatska je ključan faktor stabilnosti i sigurnosti u regiji'

 MORH

Ministar obrane Damir Krstičević u četvrtak se sastao sa suradnicom američkog kolege Jima Mattisa, Laurom Cooper koja je naglasila da je Hrvatska respektabilna članica NATO-a i ključan faktor u stabilnosti i sigurnosti u regiji, priopćeno je iz MORH-a.

Ministar Krstičević, direktor Glavnog stožera Oružanih snaga RH kontraadmiral Robert Hranj i pomoćnik ministra za obrambenu politiku Petar Mihatov sastali su se s Cooper, zamjenicom pomoćnika američkog ministra obrane za Rusiju, Ukrajinu i Euroaziju u zgradi MORH-a gdje su održane bilateralne obrambene konzultacije dvaju ministarstava na kojima je potvrđena odlična suradnja i strateško partnerstvo Hrvatske i SAD-a.

Krstičević je istaknuo je da je SAD ključan strateški partner Hrvatske u području obrane i sigurnosti te je zahvalio na dosadašnjoj američkoj donaciji i potpori u razvoju sposobnosti koju Washington pruža Zagrebu, stoji u priopćenju.

Cooper je ustvrdila kako je Hrvatska respektabilna članica NATO-a i ključan faktor stabilnosti i sigurnosti u regiji te je ministru Krstičeviću čestitala na primanju u Kuću slavnih Ratne škole kopnene vojske SAD-a, istaknuvši kako je to veliko priznanje za Hrvatsku.

Američka strana iznimno je pohvalila hrvatske doprinose sustavu kolektivne sigurnosti NATO-a, kao i hrvatske napore u opremanju i modernizaciji svojih Oružanih snaga, što se osobito odnosi na odluku vlade o nabavci višenamjenskih borbenih zrakoplova F-16 Barak, navodi se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2020 15:11