OŠTRE RIJEČI

BLISKI PUTINOV SURADNIK NAPAO KOTROMANOVIĆA 'Kaže da Srbija neće u EU ako bude kupovala rusko oružje? Tom se čovjeku jezik klatara kao kravata!'

Dmitrij Rogozin je nedavno bio u posjetu Srbiji te je obećao Beogradu vojnu pomoć
 EPH

Potpredsjednika Vlade Rusije Dmitrija Rogozina prilično su razjarile riječi hrvatskog ministra obrane Ante Kotromanovića, pa je na svojem Facebook profilu u nedjelju napisao kako se 'jezik hrvatskog ministra klatara kao kravata'.

Naime, Kotromanović je svojedobno rekao kako Srbija neće moći postati članica EU ako bude nabavljala rusko oružje, a u posljednje vrijeme je kupovina oružja u regiji ponovno postala vruća tema.

Rogozin je, k tome, prije nekoliko dana bio u službenom posjetu Beogradu tijekom kojega je potvrdio da će Rusija razmotriti vojnu pomoć svojoj saveznici Rusiji u svjetlu hrvatskih najava o mogućoj nabavci moćnog američkog naoružanja, uključujući i balističkih raketa.

Srpska strana izrazila je bojazan da će Hrvatska raketama gađati Srbiju, na što je Kotromanović odgovorio da to Hrvatskoj ne pada na pamet i da je prava šteta što se Srbija i početkom devedesetih nije tako zalagala za mir jer bi u tom slučaju bile izbjegnute mnoge žrtve.





Министр обороны Хорватии: "Сербия думает, что может вступить в ЕС и продолжать сотрудничать с Россией? Как бы не так!" - У этого министра язык болтается как галстук

Posted by Dmitry Rogozin on 16. siječnja 2016




Srpski premijer Aleksandar Vučić je u nedavnom razgovoru s Rogozinom izjavio da Srbija nije 'laka meta', na što je Rogozin rekao da će Rusija zaštititi Srbiju od bilo kakvog napada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:30