POGREŠKA U PLANU

BLOKIRAN CIJELI OTOK Lopovi u filmskoj pljački iz banke ukrali 1,5 milijuna kuna, ali ne mogu pobjeći s Brača: 'Skrivaju se u nekoj vikendici!'

Banka nije imala zaštitara, a navodno nije reagirao ni alarm u banci, niti su bile upaljene sigurnosne kamere
 / Arhiva/CROPIX

Cijeli je Brač jučer od ranih jutarnjih sati bio preplavljen policijom, kontrolirale su se i sve trajektne linije iz Brača prema Splitu i Makarskoj kako bi se uhitili provalnici koji su tijekom noći s utorka na srijedu upali u poslovnicu Splitske banke - Societe Generale u Ulici Frane Radića u Bolu, piše Slobodna Dalmacija.

Policija nije novinarima dala nikakvu precizniju informaciju o ovom događaju, osim same potvrde da se dogodila pljačka, pa smo morali krenuti u vlastito istraživanje.

Iz banke je, kako saznajemo, odnesen milijunski iznos, a radi se o najmanje 200 tisuća eura (oko 1,5 milijuna kuna), spakiranih u raznim valutama i apoenima koji se nije nalazio u sefu banke, nego je bio pripremljen u vrećama za transport.

Razbojnici su, očito je, imali dojavu da se u srijedu ujutro sav prikupljeni novac u banci prevozi posebnim vozilom uz pratnju zaštitara u Split, pa su preduhitrili zaštitare i osoblje banke.

- A da se ne moraju mučit ujutro, jel’da - govori nam jedan Boljanin, koji ne zna vrijeme kada se u banku uopće moglo provaliti, a da to nitko ne vidi.

- Oko poslovnice ima nekoliko kafića koji rade do dugo u noć, u četiri ujutro na ulicama su radnici “Čistoće”. Ovdje je liti uvik sve živo i ja ne znam kad su oni mogli krenuti u akciju, pogotovo da ih nitko ne vidi - pita se ovaj Boljanin.

Banka nije imala zaštitara, a navodno nije reagirao ni alarm u banci, niti su bile upaljene sigurnosne kamere.

Sasvim je moguće da su razbojnici došli sa strane na otok Brač, ali je vrlo vjerojatno i da su imali domaću, bolsku logistiku, jer samo u utorak navečer poslovnica je puna novca, koji čeka na transport i baš taj dan su je “posjetili”.

Razbojnici, prema našim izvorima, nisu mogli nikako napustiti Bol ni otok Brač, jer je jutarnja potraga sve blokirala i policija sve kontrolira. Vjerojatno su se sakrili u neku od vikendica, prate situaciju i čekaju da se sve smiri pa da u miru odu s pozamašnim plijenom.

Osim policijskog očevida, u Splitskoj banci obavljaju i vlastiti očevid. Puno toga je u ovoj priči još nejasno, ali nadamo se da će očevid dati tražene odgovore, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:52