POSLOVNI PROBLEMI

Blokirana tvrtka Kerumove Fani: Još prije nekoliko godina dugovala je više od 50 milijuna kuna

- 2011. U FOTOGRAFIJAMA CROPIX-A - Split, 241111.U gradskoj luci otvoren impozantni louge bar, restoran, music club, pizzeria " Imperium" u vlasnistvu brace Ugrin.Na slici: Zeljko Kerum i Fani ( dosao oko 1 sat u noci ).Foto: Jadran Babic / CROPIX
 Jadran Babic / CROPIX

I Fani Horvat, poput svoga nevjenčanog supruga Željka Keruma, nije bez poslovnih problema. Kako doznajemo iz vrlo pouzdanog izvora, blokiran je račun njezine tvrtke “Sunčani odmor”, koju je osnovala u listopadu 2005. kao turističku agenciju, piše Slobodna Dalmacija.

Ali tada joj, iako je bila tek 20-godišnjakinja, ambicije brzo rastu uz poduzetnika Keruma, pa je tvrtka prije nekoliko godina izgradila višekatnicu na Plokitama preko puta školskog igrališta, vrijednu 11 milijuna eura. U kvartu koji nije elitan išli su s cijenama od 3000 eura po kvadratu, kako se pisalo.

Koliko je taj biznis bio uspješan, teško je zaključiti, jer na Putu Plokita neki stanovi i danas konstantno imaju spuštene rolete i djeluju neuseljeni. Od devet imena na parlafonu jedno je S. Horvat, njezina brata Saše, a drugo D. Delić, rođaka i direktora njezinih tvrtki te Kerumova vijećnika Dražena Delića, pa je pitanje jesu li ti stanovi prodani.

Tvrtka “Sunčani odmor” − registrirana na trgovinu agregatima i pumpama te za nautički čarter, a iznajmljivala je i jahtu “Pershing“ − već je 2009. bila u dugu od 12,6 milijuna kuna.

Taj podatak o dugovanju ne bi trebao čuditi one koji su pratili izvješća FINA-e u kojima se posljednjih godina navodi negativno poslovanje njezinih tvrtki. Dapače, Poslovni dnevnik još je 2010. objavio kako je, prema izvješću iz 2009. godine, pet tvrtki kojima je Fani osnivač zabilježilo gubitak od 3,12 milijuna kuna, dok su dugovanja prema bankama, dobavljačima i “drugim bliskim pravnim osobama” iznosila 48 milijuna kuna.

Ukratko, prije nekoliko godina Fani Horvat je već dugovala više od 50 milijuna kuna, što bi mogao pokriti iznos koji je u imovinskoj kartici prijavio saborski zastupnik Željko Kerum da nije njegovih dugova, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:06