LOVIŠTE PORED ARENE

Bojim se za svoju djecu ako lovci zapucaju blizu Laništa

I predsjednik Josipović zbog lovišta poslao dopis vijećnicima u Gradskoj skupštini

ZAGREB - Plan gradskih vlasti i lovaca da prošire lovište do ruba Zagreba, nadomak naselja Lanište i sportskog centra Arena , rezultirao je gnjevom građana, udruga, Hrvatskog kinološkog saveza... Oglasio se čak i predsjednik Ivo Josipović koji je dobio dopis od ogorčene vlasnice psa Zorane Protić.

Odluka na Skupštini

Suglasnost je već dalo Ministarstvo šumarstva, a krajem veljače odluku bi trebala potvrditi Gradska skupština.

Hrvatski kinološki savez tvrdi da je područje na kojemu se planira uspostaviti lovna zona Grad prije nekoliko godina dao na korištenje Savezu, za istrčavanje i obuku pasa ptičara i hrtova.

Zabrinuta majka

“Ako se odobri odluka Ministarstva kojom se Lovačkom društvu Sokol iz Stupnika omogućava širenje lovišta prema centru Zagreba, bili bi ugroženi ne samo psi i njihovi vlasnici, nego i svi eventualni rekreativci, šetači i prolaznici”, stoji u priopćenju HKS-a.

Apele i prosvjede već pripremaju i udruge Zelena akcija, Pravo na grad te Prijatelji životinja. Jedna zabrinuta majka, u strahu za svoju djecu, obratila se dječjoj pravobraniteljici Mili Jelavić.

Zahtjev za proširenje lovišta do obala Save, na samo petstotinjak metara od Arene, navodno je zbog povećanog broja lisica uputila Komisija za zajednička lovišta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 14:46