LJETNE MUKE PACIJENATA

Boli vas jako? Pričekajte da se s godišnjeg vrati vaša liječnica! Tijekom ljeta nema primjerene zdravstvene zaštite...

 Ranko Šuvar/CROPIX

ZAGREB - Boli li vas? Boli. Jako vas boli? Jako! Baš jako, jako? Baš jako jako. Neizdrživo? Pa, ne baš neizdrživo. Onda ništa! Na pregled ćete kad se s godišnjeg vrati vaša liječnica.

Taj je dijalog, umjesto pregleda, u petak vodila gospođa Jasna u ginekološkoj ordinaciji Doma zdravlja zapad u Zagrebu gdje dr. Jozo Ezgeta idućih mjesec dana mijenja njezinu ginekologinju.

Streptokok B

No, uvjerila se da zamjena zapravo i nije prava, nego se odnosi samo na hitne slučajeve i pisanje recepata kako to i piše na vratima ordinacije. Kako utvrditi je li nešto hitno ili nije ako nema pregleda, čini se da i nije bitno.

- Liječnik koji je mijenja, prima samo hitne pacijente i piše recepte. Nije pomogao ni poziv u Ravnateljstvo Doma zdravlja. Očito moram pričekati do početka kolovoza jer me ‘ne boli neizdrživo’ - rekla je ogorčena gospođa Jasna koja je nazvala našu redakciju.

Nalaz pretraga pokazao je da ima streptokok B i kandidu. Osim toga, ima i bolove u donjem dijelu trbuha.

‘Idite općoj liječnici’

Umjesto pregleda, dr. Ezgeta rekao je gospođi Jasni da po njegovu mišljenju nije ništa hitno pa joj je preporučio da joj njezina liječnica obiteljske medicine napiše recepte. Pomoćnica ravnatelja Doma zdravlja, dr. Tatjana Bekić, kaže da treba vjerovati liječniku. - Ako gospođi i dalje bude loše, neka se opet javi liječniku - zaključila je dr. Bekić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:39