PRVI HRVATSKI ŠEF MUP-a

BOLJKOVAC ZAVRŠIO U BOLNICI 'Dvaput su ga punktirali. Dosta ga je to slomilo, ipak su mu 94 godine'

Sin Matija: Dosta ga je to slomilo, dvaput su ga punktirali, a ima i problema sa želucem. Ipak su to godine, 94 su iza njega
Vukova Gorica, 310811.Bivsi predsjednik republike Stjepan Mesic u posjeti Josipu Boljkovcu kako bi mu dao podrsku nakon optuzbi za ratne zlocine koji su pocinjeni od partizana u Drugom svjetskom ratu.Na fotografiji: Josip Boljkovac.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

Joža Boljkovac, poznati antifašist i ministar unutarnjih poslova u prvoj hrvatskoj Vladi, slomio je dva rebra i hospitaliziran je u Karlovačkoj bolnici, potvrdio je njegov sin Matija.

Upala pluća

- Na traumi je karlovačke bolnice, dvaput su mu punktirali ta mjesta. Nije sjajno, dosta ga je to slomilo, a ima i problema sa želucem. Ipak su to godine, 94 su iza njega - rekao je Matija Boljkovac.

Sve do ove godine Boljkovac je bio izuzetno vitalan. A onda je u ožujku zbog problema sa srcem ugradio pacemaker, uslijedio je moždani udar, u svibnju i upala pluća.

Usprkos svemu, godinu će pamtiti po dvije stvari: uspio je završiti rukopis za novu knjigu, a prije četiri mjeseca oslobođen je optužbi da je u svibnju 1945. kao šef karlovačke Ozne naredio uhićenja i likvidaciju 21 civila s područja Duge Rese optuženih za suradnju s ustašama. Nakon podizanja optužnice bio je uvjeren da mu optužbe smješta današnji šef HDZ-a.

Proročke izjave

- Tomislav Karamarko želi me strpati u zatvor kako bi se profilirao kao lider desnice, a krajnji cilj mu je da HDZ izgubi na izborima da bi postao predsjednik HDZ-a - proročkima su se pokazale izjave Jože Boljkovca iz kolovoza 2011.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 05:53