DEMOLIRAO RADIOLOGIJU

Bolnica se oglasila o šteti koju je napravio Milinovićev nećak: ‘Bit će primjereno sankcioniran‘

Iz Milinovićeve stranke LiPO potvrđeno je da su Jakovljevića jednoglasno izbacili te poručuju da ‘neće tolerirati nasilno ponašanje‘
Darko Milinović bolnica
 Lika portal/Damir Krajac/CROPIX

Bolnica Gospić potvrdila je da se u četvrtak noću dogodio incident na Odjelu radiologije od strane radiologa Jakovljevića, o tome su obaviještene nadležne institucije i provod se unutarnji nadzor, nakon kojeg će Jakovljević biti primjereno sankcioniran, a izbačen je i iz stranke LIPO.

Naime, incident na Odjelu radiologije gospićke Opće bolnice, gdje je radiolog Jakovljević, prema anonimnoj dojavi, razbijao, ima i politički kontekst i širi se na stranku LiPO, čiji je predsjednik Darko Milinović, jer je Jakovljević njegov nećak i bio je član stranke. Jakovljević je nakon incidenta odmah izbačen iz stranke.

Noćni incident u bolnici je anonimno prijavljen.

Ravnateljica Opće bolnice Gospić Sandra Čubelić rekla je u petak Hini da su o incidentu “obaviještene nadležne institucije i poduzete druge potrebne radnje, te se provodi unutarnji nadzor".

“Po utvrđivanju svih okolnosti navedeni djelatnik bit će primjereno sankcioniran", rekla je ravnateljica Čubelić. Napominje kako je riječ o manjoj materijalnoj šteti, te da pacijenti nisu ni u jednom trenutku bili ugroženi niti zakinuti za uslugu.

U anonimnoj dojavi, pak, piše da je “po tko zna koji put Dragan Jakovljević, zvani Drajs, divljačkim ponašanjem demolirao prostorije radiologije u gospićkoj bolnici”, te da su “uslijed divljanja bili prestravljeni i zgroženi zaposlenici bolnice kao i pacijenti ustanove”.

Dodaje se kako se zaposlenici boje Jakovljevića “jer ga za sve njegove divljačke ispade štiti ujak Darko Milinović, nekadašnji ravnatelj bolnice i župan Ličko senjski”. Autori anonimne prijave navode kako se nadaju da se 'neće i dalje događati slični ispadi i ustaljena zataškavanja divljanja imenovanog', te se moli pomoć državnih institucija.

Šef radiologije u bolnici Alen Zorić, koji je i glavni tajnik stranke LIPO, rekao je Hini da je u incidentu nastala šteta od 200 kuna.

Dodao je da Odjel funkcionira normalno, a da je Jakovljević sada već bivši član stranke.

Predsjednik stranke i župan Darko Milinović oštro je osudio incident koji se dogodio i rekao da je “stranka Jakovljevića ekspresno izbacila iz svojih redova".

Zamjenik predsjednika Ante Dabo potvrdio je Hini da je sinoć Predsjedništvo stranke jednoglasno donijelo odluku o izbacivanju svog člana zbog njegovog “drskog i nasilnog čina”, čime jasno poručuje da LIPO "neće tolerirati nasilno ponašanje”.

Radiolog Jakovljević se javno ispričao ravnateljici bolnice i svim djelatnicima koji su, kaže, na bilo koji način povrijeđeni zbog njegovog “nepromišljenog postupka”. Dodao je kako je spreman “snositi posljedice", ali da želi i dalje "pomagati svima kojima je pomoć u gospićkoj bolnici potrebna, pa i onima koji su ovo plasirali u medije”.

Za kraj se ispričao i stranci LiPO, uz riječi kako zna da je njegovo izbacivanje “bio potez koji se morao učiniti”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:54