UZBUNA U VLADI

Bomba iz Domovinskog pokreta: ‘Sjedne li Pupovac u tu fotelju - nema više koalicije!‘

Predsjednik Kluba zastupnika DP-a Igor Peternel nije nam odgovorio na pitanje da li bi to značilo da se ide na nove izbore

Igor Peternel 

 Ivana Grgic/Cropix

Domovinski pokret (DP) inzistira na tome da SDSS baš nigdje ne dobije nikakvu poziciju, pa su se čak upleli u izbor predsjednika saborskog Odbora za nacionalne manjine. Predsjednik Kluba zastupnika DP-a Igor Peternel izjavio nam je kako je do njega došla informacija da bi predsjednik toga odbora trebao biti Milorad Pupovac, a da HDZ-ovi zastupnici u petak prilikom glasanja namjeravaju podržati njegov izbor.

- Nama je to potpuno neprihvatljivo. Ako smo se dogovorili da SDSS nije dio vladajuće većine, onda ne može Pupovac biti predsjednik Odbora za nacionalne manjine, kazao je Peternel. Na pitanje ne trebaju li zastupnici nacionalnih manjina sami izabrati predsjednika svog odbora odvratio je kako su manjinci podijeljeni što znači da dio njih čini većinu, a tu nema mjesta za SDSS ni pod kojim uvjetima.

Na daljnje pitanje što ako Pupovac ipak bude izglasan za predsjednika Odbora za nacionalne manjine kaže da u tom slučaju ‘većina u ovoj konstelaciji više ne postoji‘, ali nije odgovorio na iduće pitanje da li bi to značilo da se ide na nove izbore.

Peternel kaže da je vodstvo DP-a u četvrtak odmah radi Pupovca alarmiralo vodstvo HDZ-a. Po njegovim riječima nije bilo sastanka s Andrejem Plenkovićem, nego su radili telefoni. Nije, međutim, bio precizan oko toga tko je iz DP-a koga zvao iz HDZ-a.

- Ne znam tko se čuo s Plenkovićem, a tko s Gordanom Jandrokovićem, no važno je da se razgovara na najvišoj razini. Vjerujem da će se to riješiti - kazao je dalje i naveo da se zbog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost sjednica Odbora za izbor i imenovanja koja je bila zakazana za 8 sati ujutro pomaknula za 9.30 sati.

S obzirom na različite izjave o tome tko u ime DP-a razgovara s HDZ-om - Mario Radić ili Ivan Penava obojica u četvrtak davali medijima, predsjednik Kluba zastupnika DP-a kaže je na pitanje tko je pregovarač odgovorio da ‘s HDZ-om pregovaraju jedan i drugi‘.

- Uskoro ćemo imati sjednicu Predsjedništva DP-a pa ćemo se dogovoriti oko toga, zaključio je Peternel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 09:39