PRIJETNJA VIJEĆNIKU

BOMBE U DVORIŠTU 'Ako se mojoj obitelji bilo što dogodi, odgovornima ću smatrati Kalmetu i Sinovčića'

 Jure Mišković/CROPIX / Jure Mišković/CROPIX

ZADAR 'Jasno je da iza ovoga stoje političko-kriminalne strukture u Zadru koje me pokušavaju zastrašiti i idu na ono najgore- moju obitelj. Ukoliko instituacije ne budu radile svoj posao, ovim putem javno poručujem da imam pravo na samoobranu, da ću štititi svoju obitelj i oni koji se njih taknu direktno će meni odgovarati. Ako se bilo kome od njih što dogodi, za to ću direktno odgovornima držati Kalmetu, Sinovčića i Zdenka Zrilića', rekao je za Zadarski.hr Marko Pupić Bakrač koji je zajedno s novinarima ispred svoje kuće na zadarskim Žmirićima čekao ishod policijskog očevida.

Bombe u vrtu pronašla je kućepaziteljica oko 8 sati i 45 minuta, nakon što se Pupić Bakrač vratio iz dječjeg vrtića gdje je odvezao najmlađu kćer. Dvoje djece mu je u Zagrebu na studiju, a supruga na službenom putu.

'Ovo je bila poruka, upozorenje da prestanemo s našim političkim aktivizmom. Nije me strah, ali sam iznimno ljut, što je gore po one koji su ovo naručili. Dosta je ovoga što se u Zadru događa već godinama i gdje institucije apsolutno ništa ne poduzimaju. Policija ima deset neriješenih slučajeva paljevina automobila, stradavala su i auta novinara, a ovaj spor i neučinkovit sustav to ne riješava već maltretita ljudi koji se usude govorit. kazao nam je vidno uzrujan Pupić Bakrač.

Jedan od trojice prozvanih, Reno Sinovčić, sve je optužbe odbacio a Pupića Bakrača nazvao "bolesnikom".

'U tome ima jednako logike kao da me prozvao da sam ja otac njegovog djeteta. Nije isljučeno da je Pupić to napravio sam radi svoje promocije. Ne mogu reći ništa drugo osim da je čovjek bolestan, a ja bolesnim ljudima sve opravdavam. Ukoliko je istina da mu je neki drugi bolesnik to stvarno napravio, tada to oštro osuđujem i očekujem da institucije pronađu tu budalu. Ali njegove optužbe su smiješne, za sve što se njemu dogodi sam ja kriv'. rekao je Sinovčić.

Prozvani gradonačenik Kalmeta sa službenog je puta poručio tek da "nema komentara". Pokušali smo telefonom dobiti i poduzetnika Zdenka Zrilića, ali se na naše pozive nije javljao.

U PU zadarskoj za sada se ne mogu dobiti nikakve informacije osim da su jutros dobili prijavu o eksplozivnim napravama i da je očevid u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 15:20