UHLJEB NAPADA

Bonacci proziva kolegu jer honorarno radi na sveučilištu, kao i on

Bonacci, za razliku od glavnog tajnika MZO-a Gorana Kolarića, nema ministričino odobrenje za honorarni rad
Duje Bonacci
 Bruno Konjević / CROPIX

Duje Bonacci, samoprozvani uhljeb iz Ministarstva znanosti i obrazovanja koji godinu i pol dana prima plaću iz državnog proračuna iako, prema vlastitom priznanju, ne radi ništa, prozvao je glavnog tajnika toga ministarstva Gorana Kolarića zbog protuzakonite pozicije.

Uhljeb Bonacci optužuje tajnika Kolarića zbog toga što kao državni službenik honorarno predaje na nekoliko visokih učilišta u Hrvatskoj, konkretno na Veleučilištu u Rijeci i Sveučilištu Sjever, a to ne bi smio bez službenog odobrenja ministrice Blaženke Divjak.

Bonacci pritom tvrdi da ministrica ne bi ni smjela dati Kolariću odobrenje za honorarna predavanja jer bi time i sama prekršila Zakon o državnim službenicima, zato što je “protuzakonito da državni službenik honorarno radi u javnoj ustanovi nad kojom njegova matična ustanova vrši nadzor. A MZO je nadležan za nadzor nad obje spomenute ustanove”, piše Bonacci na svom blogu UHLJEBlog.

- Nitko iz naše kuće ne bi smio predavati na visokim učilištima - objašnjava nam rezolutno Bonacci, koji je, igrom slučaja, također honorarni suradnik na Hrvatskim studijima.

Ima li za svoj honorarni posao odobrenje ministrice, pitamo Bonaccija.

- Nemam. Ne bih smio ni ja predavati - odgovara.

Objašnjenje smo zatražili u kabinetu ministrice. Prema njemu, čini se da, za razliku od Bonaccija, Kolarić ipak ima službeno odobrenje ministrice za honorarni rad na poslovima povremenog predavača izvan redovnog radnog vremena.

Takvo rješenje izdano mu je 9. studenoga 2017. S druge strane, objašnjavaju u MZO-u, Bonacci nema odobrenje za obavljanje posla izvan redovnog radnog vremena niti ga je zatražio, pa MZO nema saznanja kakve poslove Bonacci obavlja i gdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:54