ŠOKIRAO STUDENTE

Boras rektorski mandat okončao neumjesnim komentarima: ‘Ima li što ljepše - pametna, vrijedna i buduća majka‘

Studentici Saši je pri uručivanju nagrade rekao da Saša može biti i muškarac, prenijela je čitateljica

Dodjela Rektorovih nagrada; Damir Boras uručuje nagradu

 Marko Todorov/Cropix

Svečanost dodjele Rektorove nagrade za akademsku godinu 2021./2022., koju je dobilo 176 nositelja u šest kategorija, održana je srijedu na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Rektor Damir Boras čestitao je nagrađenima i poželio im uspjeh u karijeri uz poruku: "One su vaš ulaz u znanost i potvrda vaše kvalitete. Budite ponosni na njih".

Bile su to posljednje rektorove nagrade koje je uručio Damir Boras u ulozi rektora jer mu mandat na čelu Zagrebačkog sveučilišta ističe danas.

Kako prenosi Telegram, svečanu ceremoniju dodjele na FER-u, zasjenio je niz neumjesnih opaski rektora Borasa, prvenstveno prema ženama.

Telegram prenosi poruke uznemirenih čitatelja.

Tako je jedna čitateljica, čiji je identitet poznat redakciji Telegram, javila kako je Boras iznosio stavove koji su u najmanju ruku neprimjerene i seksističke.

- Studentici Saši je pri uručivanju nagrade rekao da Saša može biti i muškarac, a student i studentica Noa nadahnuli su ga na isti način, prenijela je čitateljica pa nastavlja:

- Jednoj nagrađenoj studentici komentirao je kako je evo lijepo biti buduća znanstvenica i jednom buduća majka, a dvjema dobitnicama iz energetike, rekao je ironično da će hrvatska energija biti u ženskim rukama. Uistinu ne znam od kada je ovo postalo normalno, napisala je čitateljica u pismu Telegramu.

image

Dodjela Rektorovih nagrada; Damir Boras uručuje nagradu

Marko Todorov/Cropix

Još jedan čitatelj prepričao je kako je rektor Boras u polusatnom uvodnom govoru pozivao studente da ostanu u Hrvatskoj i rađaju djecu.

- Nagrađenoj trudnoj studentici, kada je došla po nagradu, komentirao je ima li što ljepše, pametna, vrijedna i buduća majka“, prepričao je čitatelj.

Ispričao je da se rektor osvrnuo na nagrađeni rad studenata Fakulteta političkih znanosti koji su istraživali korupciju i njenu vezu s institucionalnim povjerenjem i političkom participacijom mladih.

Nagrađeni studenti rektoru su rekli kako nitko neće ostati u Hrvatskoj baš zbog korupcije, ustvrdio je.

- Boras im je poručio da je njihov rad jako bitan jer je korupcija ogroman društveni problem, kao i da su sveučilišta mjesta bez korupcije i glavni borci protiv korupcije, ali da je država problem jer ne daje dovoljno novca niti ima volje za borbu protiv korupcije, prepričao je čitatelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:52