DOBILI VAKCINU

Boras se cijepio iako je prebolio koronu: Njega i suprugu zvali su da ‘cjepivo ne propadne‘

Rektor i njegova supruga cijepili su se na Zavodu za dječju preventivnu stomatologiju KBC-a Zagreb
Damir Boras
 Marko Todorov/Cropix

Rektor Zagrebačkog sveučilišta Damir Boras i njegova supruga cijepili su se prošlog mjeseca na Zavodu za dječju preventivnu stomatologiju KBC-a Zagreb, čiji je pročelnik profesor Stomatološkog fakulteta, Željko Verzak.

Informacija je to koju je prvi objavio N1, a kako doznajemo, s dijelom svojih znanca podijelio ju je i sam rektor, a onda su krenula i pitanja.

Primjerice, po kojem se ključu Boras cijepio u trenutku kad su prioriteti bili korisnici i zaposlenici domova za starije te zdravstveni djelatnici.

Naime, on bi na red došao kad i ostala populacija starija od 65 godina, a cijepio bi se kod svoje liječnice obiteljske medicine. Dodatni prijepor oko njegova cijepljenja je i činjenica da su rektor i njegova supruga preboljeli covid pa su i bez cjepiva zaštićeni sljedećih nekoliko mjeseci.

Valja podsjetiti da kad su se cijepili Vladini dužnosnici premijer Andrej Plenković i ministar Vili Beroš nisu bili među njima jer su preboljeli koronu.

Osim toga u trenutku njihova cijepljenja po programu HZJZ-a još nije počelo cijepljenje opće populacije starije od 65 u koju pripadaju Boras i supruga a nisu ni zdravstveni djelatnici niti korisnici doma za starije.

Prema onom što je Jutarnji list saznao na KBC-u Zagreb, svaki je šef zavoda ili klinike naručivao količinu cjepiva temeljem prijava svojih zaposlenika za cijepljenje.

U spomenutom Zavodu Verzak je naručio 36 doza, a u trenutku početka cijepljenja troje zaposlenika nije došlo pa su kontaktirani telefonom.

Jedan od njih ipak je stigao, a dvoje nije, pa je pročelnik navodno odlučio pozvati Borasa i suprugu da 'cjepivo ne propadne'.

Pokušali smo dobiti izjave i Verzaka i Borasa ali su naši mailovi ostali bez odgovora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 01:25