ODBACUJE OPTUŽBE

Boris Miletić: Nisam pogodovao niti oštetio pulski gradski proračun

‘Odbacujem svaku insinuaciju o pogodovanju i posljedičnom nanošenju štete proračunu Grada Pule‘
Boris Miletić
 Goran Šebelić/Cropix

Bivši gradonačelnik Pule i sadašnji istarski župan Boris Miletić, nakon što je pulski SDP priopćio da je protiv njega podnio kaznenu prijavu, odbio je u četvrtak popodne "svaku insinuaciju o pogodovanju i posljedičnom nanošenju štete" pulskome gradskom proračunu.

„Odbacujem svaku insinuaciju o pogodovanju i posljedičnom nanošenju štete proračunu Grada Pule. Natječaj za osnivanje i prijenos prava građenja proveden je sukladno svim važećim zakonima i propisanim procedurama. Tijekom mojeg mandata, dugog 15 godina, odgovorno tvrdim da su sve odluke i svi natječaji provedeni sukladno zakonu", stoji u odgovoru bivšega pulskog gradonačelnika.

U vezi s Urbanističkim planom uređenja „Ribarska koliba“, Miletić ističe da ga je donijelo tadašnje Gradsko vijeće Pule te da nije donesen odlukom gradonačelnika.

Dodaje da će se stanovnici Pule sjetiti kako je spomenuti neuređeni prostor u neposrednoj blizini Ribarske kolibe desetljećima služio kao 'divlje' parkiralište, a tvrtka Arenaturist Ribarska koliba d.o.o. parkiralište je izgradila o svojem trošku te je ono danas dostupno, bez naplate, građanstvu i korisnicima objekta. (hotel Nikolaja Victorova).

Istarski župan Miletić ističe kako i ovaj put podsjeća pulski SDP da su lokalni izbori davno završeni i da su oni sada dio vladajuće koalicije u Gradu Puli pa neka se "počnu baviti konkretnim projektima na dobrobit građana Pule".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:23