PRVI REZULTATI

Boris Miletić vodi u Istri, IDS-ova Elena Puh Belci u Puli: ‘Iznenadio me protukandidat‘

Nezavisni Filip Zoričić, ravnatelj pulske Gimnazije ide u drugi krug s IDS-ovom kandidatkinjom Elenom Puh Belci
Boris Miletić
 Mirko Ferlin/Cropix

Prema prvim prijevremenim rezultatima u Istri Boris Miletić (IDS) uvjerljivo vodi s 48,61 posto glasova, a prema sadašnjoj situaciji u drugi će krug, ako tako ostanu rezultati, SDP-ovac Danijel Ferić s 20,13 posto. U najvećem istarskom gradu Puli u drugi krug ulaze Elena Puh Belci (IDS) s 36,21 posto te nezavisni Filip Zoričić s 18,6 posto.

U sjedištu IDS-a je poprilično mirna atmosfera, ne slavi se previše zbog epidemioloških mjera. Glavno se obraćanje čelnika najveće istarske regionalne stranke očekuje oko 22 sata, a aktualnim je rezultatima zadovoljna Puh Belci.

- Jako sam zadovoljna s dosadašnjim pristiglim podacima s birališta i mislim da je dobar pokazatelj jer je moja stranka i dobila najviše glasova kao i moja stranka. Za neke konkretnije izjave bit će potrebno popisati rezultate sa svih biračkih mjesta, kazala je Puh Belci istaknula da ju je iznenadio rezultat za protukandidata budući da su Sanja Radolović iz SDP-a i Dušica Radojčić iz platforme Možemo imale aktivniju kampanju.

- Apsolutno smo spremni za drugi krug, kazala je Puh Belci.

Kandidat za zamjenika župana iz redova IDS-a Tulio Demetlika je također zadovoljan iako je vjerojatno prema prijevremenim rezultatima IDS izgubio Vodnjan.

- Boris Miletić očekujemo da će biti župan i da će uspješno voditi Istru i da će Istra biti dva koraka ispred drugih županija. Vjerujem da ćemo ponoviti rezultat u svim istarskim općinama i gradovima i da će IDS s rezultatima biti zadovoljna i građani koji su izašli jer znamo da je izvanredna situacija, ali postotak je sličan kao prije 4 godine. I očekujemo rezultat kao prije 4 godina, kazao je Demetlika.

Nezavisni Filip Zoričić, ravnatelj pulske Gimnazije koji ide u drugi krug s IDS-ovom kandidatkinjom Elenom Puh Belci također je izrazio zadovoljstvo prijevremenim rezultatima.

- Zadovoljni smo jako, čekamo da se zbroje rezultati. Mi smo novi na političkoj sceni i ako ostane tako, možemo biti tako zahvalni biračima. Radujem se drugom krugu. A rezultat je takav kakav smo i najavljivali - kazao nam je.

Danijel Ferić iz SDP-a kazao je kako su ostvarili očekivan rezultat i kako je on izvrstan.

- Naš kandidat kojeg smo podržali u Vodnjanu, nezavisni Edi Pastrovicchio osvojio je gradonačelničko mjesto. Isto tako IDS je izgubio i Buzet gdje u drugi krug s našim kandidatom Damirom Kajinom ide nezavisni Dean Prodan. Dakle, IDS je izgubio dva grada. Isto tako, IDS je po aktualnim rezultatima izgubio Oprtalj i Gračišće, te većinu u gradskom vijeću Pule. Mi smo s druge strane potvrdili svoju pobjedu u Umagu i Fažani, kazao nam je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 11:19