POTPREDSJEDNIK VLADE

Boris Milošević obišao Ljetnu školu srpskog jezika ‘Sava Mrkalj‘ koja obilježava 25. obljetnicu

Polaznici Ljetne škole uče srpski jezik i kulturu te nacionalnu skupinu predmeta, a organizirane su i likovna i glazbena radionica
Boris Milošević
 Bruno Konjevic/Cropix

Potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Boris Milošević obišao je u utorak Ljetnu školu srpskog jezika i kulture "Sava Mrkalj" koja obilježava 25. obljetnicu i kroz koju će ove godine u dvije smjene proći 130 učenika iz svih krajeva Hrvatske.

Ljetna škola održava se na Viru u odmaralištu Cvrčak od 18. do 30. srpnja u organizaciji SKD Prosvjeta. Polaznici Ljetne škole uče srpski jezik i kulturu te nacionalnu skupinu predmeta, a organizirane su i likovna i glazbena radionica, radionica kaligrafije te škola plivanja za neplivače.

"Danas sam među djecom, polaznicima Ljetne škole srpskog jezika i kulture 'Sava Mrkalj' zajedno s predsjednikom SKD Prosvjeta Milom Radovićem i generalnim sekretarom Društva Slobodanom Živkovićem", napisao je Milošević na Facebooku, napomenuvši da škola nosi ime po reformatoru srpske ćirilice, Srbinu iz Hrvatske.

Kako na internetskim stranicama ističe SKD Prosvjeta, cilj Ljetne škole je usvajanje dodatnih znanja o kulturi i jeziku srpskog naroda, uz očuvanje i nacionalnog i kulturnog identiteta. Kroz program učenici stječu nova prijateljstva, iskustva i znanja o zemlji svojih predaka, kulturi, jeziku i identitetu.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja sufinancira Ljetnu školu kroz provedbu posebnih oblika nastave za učenike pripadnike nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj, istaknuo je Milošević u objavi.

Navodi i da su na majice Ljetne škole ove godine stavili stihove Đorđa Balaševića: "U kosu me nežno k'o sedefnu šnalicu udeni/To mi treba/Moj mali zaklon ispod neba".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:45