ŠEF GRADSKOG SDP-a

Boris Piližota: ‘Distribucija cjepiva u Osječko-baranjskoj županiji je kaotična‘

‘Ako su pretpostavke točne, trebamo li prihvatiti da su slavonski i baranjski životi manje vrijedni od života drugih?‘
Boris Piližota
 Vlado Kos/Cropix

Predsjednik osječkog SDP-a i načelnik gradskog Stožera civilne zaštite Boris Piližota u nedjelju je upozorio na "moguće probleme" s dostavom cjepiva i organizacijom cijepljenja u Osječko-baranjskoj županiji, ocijenivši da je riječ o kaotičnoj situaciji.

U priopćenju je konstatirao kako se situacija u kojoj su se našle neke države zbog nedostatka i neravnopravne raspodjele cjepiva odrazila i na Hrvatsku te da "smo suočeni s kaotičnom situacijom vezanom uz distribuciju cjepiva, razliku između propisanih listi prioriteta i realno cijepljenih i tihom pobunom dijela liječnika obiteljske medicine".

„Da li je županijski Zavod za javno zdravstvo spreman za organiziranje masovnog cijepljenja u slučaju da veća količina cjepiva bude distribuirana ovdje, te jesu li logistički, prostorno i stručno kapacitirani za brzo procjepljivanje?“ upitao je Piližota u priopćenju za javnost.

Potaknut "pretpostavkama koje su se pojavile u medijima kako će najveći broj doza u odnosu na broj stanovnika biti distribuiran u Zagrebu i primorskim gradovima", upitao je: "Moramo li i u ovom segmentu biti zakinuti?“.

„Ako su pretpostavke točne, trebamo li prihvatiti da su slavonski i baranjski životi manje vrijedni od života drugih? Svjesni smo važnosti turističke sezone, ali se gospodarstvo ne smije staviti ispred ljudskih života", istaknuo je Piližota.

Predsjednik osječkog SDP-a upitao je i "je li riječ o vertikali iz smjera državne vlasti na koju se neki političari nespretno i prijeteće pozivaju ili smo", kako je naveo, "opet ostali u neravnopravnom i ponižavajućem položaju prema 'dobrom' starom običaju HDZ-ovih vlada".

„Pozivam sve da ozbiljno shvate svoj dio odgovornosti, na vrijeme i kvalitetno pripreme sve što treba za brzo, sigurno i efikasno cijepljenje i ne pomisle na to da stanovnike Osijeka i istočne Hrvatske žrtvuju kalkulantskim i opasnim idejama o neravnomjernoj raspodjeli cjepiva“, zaključio je predsjednik osječkog SDP-a i načelnik gradskog Stožera civilne zaštite Boris Piližota.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:02