KOMENTAR

Boris Vlašić: Povijest SMS-a kojeg nije bilo

... petak, tijekom poslijepodneva - HDZ priopćio da Jadranka Kosor nije zabranila istupe zastupnika.

... četvrtak, tijekom zasjedanja Sabora...

Poštovani kolege zastupnici,

obavještavam Vas da je zbog koordinacije gdje i kada tko od nas nastupa - na televiziji, u novinama, radiju, od sada potrebno uskladiti osobni stav sa stavom stranke. Ovime se ne brane istupi ni sadržaj onoga što ćete iznositi, ako je u skladu s mišljenjem stranke. Glasnogovornica stranke je zadužena koordinirati izjave.

Hebrang.

... 24 sata ranije...

- Može, ali pazi da nas ne proglase autokratama i diktatorima. Moderno i demokratski, tako mora izgledati. Najbolje je javiti im da je riječ o koordinaciji, usklađivanju i pojednostavljenju komunikacije s javnošću. To dobro zvuči.

Jadranka p.s. izbaci I. S. iz sms-a!

... 1 sat ranije, prije ovih 24 sata...

- Jadranka, kažem ti, ovako je najbolje - govorio je u mikrofon mobitela predsjednik kluba HDZ-a. - Sada ću ti faksirati kako sam ja to sastavio i mislim da je to najbolje. Ti mi samo javi i ja ću sve obavijestiti.

... još 1 sat prije ovih 1 sat prije 24 sata...

- Evo, gospodine Hebrang. Sve sam prepisala, točno kako ste diktirali. Evo pisma - rekla je tajnica.

Poštovani,

u tradiciji sa stranačkim zasadama i obvezama te demokratskim dosezima a u skladu sa Statutom i Programom stranke te malim podsjećanjem na slučaj bivšeg člana I. S. ovim vas putem obavještavamo da od sada nitko tko ima iskaznicu naše stranke ne smije samostalno iznositi mišljenje ako je riječ o mišljenju koje nije stranačko. Mišljenje koje je stranačko smije se, nakon najave i prijavka glasnogovornici stranke slobodno i spontano izreći svim medijima i novinarima koji u njima rade, prema rasporedu koji su prijavili stranci. U takvim je slučajevima dozvoljeno i slikanje i snimanje kamerama ako se snimak objavljuje u centralnim informativnim emisijama tipa Dnevnik. Andrija Hebrang

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 09:58