POTRES U USKOK-u

Bošnjaković (HDZ): ‘Nemamo ništa protiv tematske sjednice Odbora za pravosuđe‘

SDP-a traži da se održi tematska sjednica saborskog Odbora za pravosuđe na kojoj bi Hrvoj-Šipek i Marušić odgovorile na otvorena pitanja

Dražen Bošnjaković

 Damjan Tadić/Cropix

Saborski zastupnik HDZ-a Dražen Bošnjaković izjavio je u utorak da nemaju ništa protiv da se održi tematska sjednica saborskog Odbora za pravosuđe na koju bi se pozvalo glavnu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj-Šipek i dojučerašnju ravnateljicu Uskoka Vanju Marušić.

"Nemamo ništa protiv da se istražuju sve te okolnosti", rekao je Bošnjaković novinarima u Banskim dvorima nakon sastanka parlamentarne većine, upitan imaju li što protiv zahtjeva SDP-a da se održi tematska sjednica saborskog Odbora za pravosuđe na kojoj bi Hrvoj-Šipek i Marušić odgovorile na otvorena pitanja.

Upitan zašto je Hrvoj-Šipek bila 20. travnja na sastanku s premijerom Andrejom Plenkovićem i upoznala ga s okolnostima razrješenja ravnateljice Uskoka, Bošnjaković je podsjetio da je glavna državna odvjetnica izjavila kako je sama donijela odluke vezano za to pitanje prije nego je razgovarala s premijerom.

"Ključno je da je ona prije tog sastanka donijela samostalno i neovisno te odluke. Da je bilo obrnuto onda bi se moglo razgovarati je li to ili nije u redu. Ovako, ona je odluke donijela i izvijestila je o odlukama", kazao je.

Upitan je li HDZ-u dobro došlo što je Marušić dala ostavku, Bošnjaković je podsjetio da ju je HDZ podržao u dva mandata. "Zašto bi to nama dobro došlo? Mi smo Vanju Marušić podržali u drugom mandatu", poručio je.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin rekao je ranije u utorak kako se čini da se Uskok previše približio stanovitom AP zbog čega je ravnateljica Vanja Marušić morala otići, a čelnica Možemo! Sandra Bančić da je premijer Andrej Plenković "imao problema s nekim postupcima" Uskoka i da su "ga žuljali".

Novinare je zanimalo i je li direktor MOL-a Zsolt Hernadi govorio istinu kada je rekao da hrvatska Vlada nije dala nikakve konkretne ponude za otkup dionica Ine, a Bošnjaković je odgovorio da hrvatska Vlada nije surađivala ni pregovarala sa Hernadijem kojeg je pravomoćno osudilo hrvatsko pravosuđe.

"On u nikakvim razgovorima s hrvatskom vladom nije sudjelovao", kazao je.Predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Željko Reiner izvijestio je da su na sastanku vladajuće koalicije načelno razgovarali o zakonu o turističkoj djelatnosti pri čemu im je ministrica turizma Nikolina Brnjac prikazala osnovne obrise tog zakona.

Razgovarali su i o eksperimentalnom programu cjelodnevne škole, o zakonu o hrvatskom jeziku na kojem će se, poručio je, još dosta raditi kao i o reformi plaća u državnoj upravi i javnim službama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:35