REAKCIJA

BOŠNJAKOVIĆ O PROMETNOJ AFERI SUCA TURUDIĆA 'Nemam razloga da mu ne vjerujem, on je naš renomirani sudac'

Dražen Bošnjaković, hrvatski ministar pravosuđa
 Goran Mehkek / CROPIX

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković osvrnuo se na slučaj prometne afere suca Ivana Turudića. Bošnjaković kaže da jedino postoji pravomoćna odluka da je Turudić vozio brzo, a to se događa, Turudić je kaznu za prebrzu vožnju platio i to je sada gotovo, rekao je ministar.

'Nema dvojbe, to je pravomoćno utvrđeno da je na toj dionici vozio brže nego što je dozvoljeno, to je pravomoćno. To u svakom slučaju nije nešto što je prihvatljivo ponašanje, ali nažalost događa se da vozimo brže ponekad. S te strane on je kaznu platio, taj dio je gotov', rekao je Bošnjaković za N1.

Kada je riječ o navodima da je Turudić bježao od policije, formalno takve tvrdnje ne postoje jer policija nije podnijela nikakvu prekršajnu prijavu o tome.

'Što se tiče neodazivanja sudu i sud je sam u formalnom smislu rekao da dostava nije bila uredna i ne vidim što bih ja tu više trebao. Dobio sam pisano očitovanje i vidjet ću da li ima nekih razlika u odnosu na ono što smo danas razgovarali', rekao je Bošnjaković, javlja N1.

Na bjelovarskom sudu su ranije rekli i kako je došlo do pogreške u obrazloženju presude protiv Turudića, u kojoj je navedeno da su mu upućena četiri sudska poziva od kojih je jedan primio, ali nije došao na sud niti je nedolazak ispričao.

Ministar Bošnjaković je rekao da nema razloga da Turudiću ne vjeruje kada je o tome riječ jer je on 'naš renomirani sudac'.

Podsjetimo, Turudić je ranije za Jutarnji list objasnio, između ostalog, kako je za činjenicu da nije obaviješten da se protiv njega u Bjelovaru vodi prekršajni postupak kriva "prvenstveno Pošta".

- Nije ih bilo (obavijesti o pošiljkama op.a.). Poštar dođe u vrijeme kada sam na poslu i zvoni. Ako nema nikog u zgradi tko bi mu otvorio ulazna vrata, on ode i putem baci odrezak. Znate kako to funkcionira - rekao je.

- U mom ulazu ima oko šest, sedam stanova i svi su u vrijeme dolaska poštara na poslu - kaže Turudić te na dodatno pitanje kako je moguće da sva tri puta nije bilo nikoga: - U čemu je problem? Ne morate mi vjerovati. No, da sam otišao na sud, bio bih u daleko povoljnijoj poziciji jer bi se proveo redovni postupak i mogao bih se suočiti s policajcem koji je svjedočio. Pa to bi meni bilo u interesu! Bio sam na godišnjem odmoru i vratio sam se tek 19. kolovoza. U poštanskom sandučiću nisu me dočekale nikakve obavijesti.

Iz Hrvatske pošte su pak priopćili kako je uručenje navedenih pošiljaka obavljeno u potpunosti sukladno važećim propisima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:05