KARDINALOVA PORUKA

Bozanić čestitao Božić Porfiriju: ‘Pozvani smo da pohitimo k Betlehemu i svoj pogled usmjerimo na jaslice‘

Kardinal je poslao i čestitke svim episkopima Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj.

Josip Bozanić

 Damir Krajac/Cropix

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je u petak božićnu čestitku Porfiriju, patrijarhu Srpske pravoslavne crkve i administratoru Eparhije zagrebačko-ljubljanske.

"Vaša Svetosti, zahvalan za božićne čestitke koje ste mi uputili, u istom Duhu od srca čestitam Božić Vama, Vašim episkopima, monaštvu, svećenstvu i svim vjernicima Srpske Pravoslavne Crkve", poručio je kardinal Bozanić i poželio da nova 2022. godina bude ispunjena obiljem Božjeg blagoslova ispunjena nova 2022. godina.

U čestitci je naveo da su pastiri radosno i hitro odgovorili na evanđeoski navještaj i otišli pogledati događaj što ga je obznanio Gospodin, a koji se dogodilo u Betlehemu.

"Taj odgovor i danas snažno odjekuje pozivajući nas da u jednostavnosti srca, pohitimo k Betlehemu i svoj pogled usmjerimo na jaslice", naglasio je i dodao da se svemogući vladar neba i zemlje, postavši čovjekom, usudio učiniti krhkim i tako postati blizak svakom čovjeku.

Bozanić je u čestitci patrijarhu Porfiriju naglasio da nas vremena i okolnosti u kojima živimo čine svjesnima i vlastite krhkosti, istaknuvši kako nas otajstvo Božića ne ostavlja samima u toj krhkosti, nego ima moć učiniti je mjestom susreta i zajedništva s Bogom, s braćom i sestrama te nas uvodi u novost života darovanu od Gospodina.

Kardinal je poslao i čestitke svim episkopima Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:05