PASTORALNE POTREBE

BOZANIĆ IMENOVAO GENERALNOG VIKARA ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE Tomislavu Subotičancu sada pripada i naslov 'monsinjor'

 CROPIX

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić imenovao je u petak mons. Tomislava Subotičanca generalnim vikarom Zagrebačke nadbiskupije, objavio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Mons. Subotičanec je moderatora Nadbiskupskog duhovnog stola, a imenovan je zbog, kako se navodi, pastoralnih potreba i kako bi povjerenu službu moderatora Nadbiskupskog duhovnog stola vršio osnažen prikladnim ovlastima.

Osim općih ovlasti koje generalnom vikaru pripadaju prema Zakoniku kanonskog prava, mons. Subotičancu se prema Dekretu, radi učinkovitijeg djelovanja Nadbiskupskog duhovnog stola, posebno povjerava briga da prema Nadbiskupovim uputama usklađuje poslove svih ureda i tijela Nadbiskupskog duhovnog stola.

Snagom službe generalnom vikaru Tomislavu Subotičancu pripada i naslov 'monsinjor'.

Mons. Tomislav Subotičanec rođen je 17. srpnja 1973. godine u Zagrebu. Od 2017. vršio je službu moderatora Nadbiskupskog duhovnog stola, a ujedno je bio član Nadzornog odbora Društva Sollicitudo te član Prezbiterskog vijeća Zagrebačke nadbiskupije. Od 2018. je član Odbora za uređenje Katedralne riznice u prostorijama Nadbiskupskog dvora i nadbiskupskog duhovnog stola kao i član povjerenstva Zagrebačke nadbiskupije za dodjelu mandata vjeroučiteljima te zamjenik predsjednika Povjerenstva Zagrebačke nadbiskupije za odnose s Gradom Zagrebom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 00:27