MISA U REMETAMA

Bozanić pred Bandićem molio za mir u Ukrajini i Iraku

 Tomislav Krišto/Cropix

ZAGREB - Zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić večeras je, predvodeći misno slavlje u marijanskom svetištu u zagrebačkim Remetama, upozorio kako mnogi ljudi danas osjećaju nesigurnost, obeshrabrenost, umor srca, strah od gubitka posla i teškoće da ga nađu.

"Drugi su opterećeni bolešću, bremenom godina i samoće, izloženi nerazumijevanju i nepravdama, pritisnuti kušnjama, slabošću pred grijehom, nedostatkom ljubavi i ljudskog suosjećanja, a sve je to naša zbilja u kojoj tražimo zraku svjetla s neba", kazao je Bozanić pred više tisuća vjernika okupljenih u svetištu u Rematama, na blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Kardinal Bozanić založio se za mir u Ukrajini, Bliskom Istoku i Iraku, kao i za pomoć onima koji su u Hrvatskoj i susjednim zemljama suočeni s posljedicama poplava.

"Marija nam pomaže shvatiti da je nada krepost koja prodire u sve pore našeg života. Nada nam omogućuje da se zalažemo za dostojanstvo svake ljudske osobe, da se zauzimamo za pravo svakog ljudskog bića na život, da promičemo pravdu stavljajući se na stranu slabijih i siromašnih, poniznih i napuštenih, da budemo uz one nad koje je Bog ispružio svoju moćnu ruku", poručio je kardinal Bozanić.

Večerašnjoj misi nazočio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor, predstavnici 110. brigade Hrvatske vojske iz Karlovca, koji su pod barjakom Majke Božje Remetske branili Hrvatsku u Domovinskom ratu i brojni drugi vjernici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 05:50