‘IZAZOVNA VREMENA‘

Božićna čestitka predsjednika Milanovića: ‘Potvrdite djelima najveću vrednotu Božića, cijepite se‘

Živimo u izazovnom vremenu i u društvu nedostaje sluha za nijanse, kaže predsjednik, pa nam se sve predstavlja kao crno ili bijelo

Božićna čestitka Zorana Milanovića

 Screenshot/Facebook

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović na svojoj je Facebook stranici objavio božićnu čestitku.

"Svim kršćanskim vjernicima čestitam Božić, a svima u Hrvatskoj želim mirne i radosne blagdane te zdravu novu godinu! Živimo u izazovnom vremenu i nažalost vidimo kako u društvu nedostaje sluha za nijanse, pa nam se sve predstavlja kao crno ili bijelo, napisao je predsjednik.

"Uvjeren sam kako razumnim ponašanjem takve isključive poglede na probleme u našem društvu možemo prevladati", naveo je MIlanović te pozvao građane da se cijepe.

"Koristim ovu priliku i da pozovem sve sugrađanke i sugrađane na cijepljenje jer, u vremenu u kojem živimo, cijepljenje je istinski dokaz brige za sebe i za svoje bližnje. Potvrdite svojim djelima najveću vrednotu Božića - nadu i vjeru u pobjedu dobra", poručio je predsjednik Milanović.

Zoran Milanović priložio je i video snimku božićne čestitke, koju prenosimo u cijelosti.

"Drage sugrađanke i sugrađani, svima vama u Hrvatskoj, kao i našim sunarodnjacima izvan domovine, posebno u susjednim državama, Bosni i Hercegovini i Srbiji, želim sretan Božić. Nije slučajno što se Božić u kršćanskoj tradiciji smatra najradosnijim blagdanom. Tako je u europskoj zajednici država i naroda kojoj pripadamo, tako je i u Hrvatskoj. Najradosniji je zbog toga što je to praznik obitelji i zajedništva, vrijeme dobrote i solidarnosti među ljudima. Moja je iskrena želja da svi kršćanski vjernici, ali i svi naši građani, Božić ove godine dočekaju dostojno i tradicionalno, onako kako su to uvijek činili. Mirno i radosno, u krugu obitelji i prijatelja, sa svojim najmilijima.

Znam da živimo u izazovnom vremenu, čudnom vremenu koje nam nameće neka nova pravila, pa i ograničenja. Na žalost, vidimo kako u društvu nedostaje i sluha za nijanse pa nam se sve predstavlja kao crno ili bijelo. Uvjeren sam kako te neprilike, takve isključive poglede na probleme u društvu, možemo prevladati samo odgovornim i prije svega razumnim ponašanjem. Ponašanjem koje će uvažiti i prihvatiti različitost u mišljenju. Moramo imati razumijevanja za druge, za one koji drugačije misle i uzajamno se poštivati. Pozivam odgovorne, prije svega one koji odlučuju, da u božićnom duhu uvaže različita razmišljanja kao doprinos u traženju rješenja, a ne kao problem.

Jer Božić je praznik koji nas upućuje i na toleranciju među ljudima. Koristim ovu priliku da pozovem i sve naše sugrađanke i sugrađane na brigu za svoje bližnje. U vremenu u kojem živimo, cijepljenje je istinski dokaz brige, kako za sebe, tako i za svoje bližnje. Cijepite se! Potvrdite svojim djelima najveću vrednotu Božića - nadu i vjeru u pobjedu dobra. Još jednom svim kršćanskim vjernicima čestitam Božić, a svima u Hrvatskoj želim mirne i radosne blagdane. Sretan vam Božić i prije svega, zdrava nova godina".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2023 11:59