SIGURNOST JE PRIORITET

Božinović i Jandroković čestitali Dan policije: Na Jarunu nakon pune dvije godine opet se možete družiti s plavcima

Druženje građana i plavaca, nakon dvogodišnje stanke, nastavlja se u subotu na Jarunu

Druženje pripadnika policije i građana u četvrtak na splitskoj Rivi povodom Dana policije 


 

 Nikola Vilic/Cropix

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina uputili su čestitku u povodu Dana policije, poručivši kako sigurnost postaje prioritetna globalna politika, a uloga sustava unutarnjih poslova i policije unutar toga nezaustavljivo se širi.

"Svjedočite da se pitanje sigurnosti, na nacionalnoj i globalnoj razini, pokazuje kao sve važniji i kao sve složeniji izazov, a u njemu ste upravo vi najvažniji čimbenici. Sigurnost postaje prioritetna globalna politika, a uloga sustava unutarnjih poslova i posebice policije unutar toga nezaustavljivo se širi", navode u čestitki u povodu 29. rujna, Dana hrvatske policije i blagdan njenog zaštitnika sv. Mihovila.

Ističu kako se i u posljednjih godinu dana svijet nastavio suočavati s pojavom negativnih sigurnosnih scenarija, među kojima prednjači otvorena agresija na europskom tlu i posljedične krize koje izaziva te dodaju da se naš sustav i takvom razvoju događaja pravovremeno i efikasno prilagodio.

"Za to ste prvenstveno zaslužni vi, djelatnice i djelatnici MUP-a, koji nove izazove u radu dočekujete otvorena uma i spremni na odgovore. O tome najbolje svjedoče rezultati vašega svakodnevnog rada u svim područjima sigurnosti: sprječavanju kažnjivih ponašanja, u području suzbijanja i otkrivanja kriminaliteta, sigurnosti prometa na cestama, sigurnosti državne granice, u području provedbe preventivnih aktivnosti, ali i u području istraživanja ostalih sigurnosnih događaja koji utječu na stanje sigurnosti u našoj zemlji", poručuje se u čestitki.

Upravo zbog stalno nadolazećih izvanrednih, kriznih okolnosti koje nas prate već treću godinu za redom, zahvaljujemo vam na vašoj požrtvovnosti i nepokolebljivoj ustrajnosti u radu te vam od srca čestitamo Dan policije i vašeg zaštitnika, svetog Mihovila. Uz profesionalne želje, sreću, mir i zdravlje želimo vam i u osobnim životima, poručili su potpredsjednik Vlade i resorni ministar Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

Svečanost u Policijskoj školi „Josip Jović“, a u subotu plavci s građanima na Jarunu

Svečanost obilježavanja Dana policije započinje polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Mirogoju kod Zida boli, na središnjem križu u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu prvog predsjednika Franje Tuđmana te na krematoriju kod zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata. Svečana akademija održat će se u 11 sati u Policijskoj školi „Josip Jović“, uz prigodni program i glazbene izvedbe policijske klape Sveti Mihovil, a najzaslužnijima će se dodijeliti zahvalnice, priznanja i nagrade.

Druženje građana i plavaca, nakon dvogodišnje stanke, nastavlja se u subotu na Jarunu, a posjetitelji će moći vidjeti opremu i obučenost svih rodova hrvatske policije, doživjeti prevrtanje vozila u simulatoru, postati forenzičari na jedan dan, sudjelovati u očevidu, razgledati opremu i vozila svih ustrojstvenih jedinica policije te doznati kako i sami mogu postati dio plavaca. U programu je i tradicionalna utrka građana i policije.

Jandroković u povodu Dana policije: Policijski posao je častan poziv

Predsjednika Sabora Gordan Jandroković čestitao je u četvrtak svim policajcima i policajkama te djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova Dan policije i blagdan njihovog zaštitnika Svetog Mihovila, poručivši kako je policijski posao častan poziv.

"Policijski posao je častan poziv koji hrvatski policajci obavljaju predano, profesionalno i požrtvovno i na kojem su svakodnevno izloženi opasnostima", kazao je Jandroković na početku saborske sjednice.

"Iskreno im zahvaljujem na svemu što rade za sigurnost svih naših građana i naše domovine i neka ih prati sreća i zdravlje u daljnjem radu", poručio je predsjednik Sabora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. lipanj 2023 16:29