StoryEditor
DAN POBJEDE

Božinović i Milina: ‘Tijekom čitavog Domovinskog rata hrvatska policija dokazala je sposobnost‘

Te odlike, navode, zadržala je i danas, kao moderna policija koja je nerijetko mentor u specijalističkim obukama europskim kolegama
Davor Božinović
 Goran Mehkek/Cropix

Hrvatska policija je tijekom Domovinskog rata dokazala sposobnost i doraslost, naveli su u srijedu ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina u čestitki povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.

Napomenuli su kako su redarstvene snage u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja oslobađale Hrvatsku bok uz bok Hrvatskoj vojsci. 

"Tijekom čitavog Domovinskog rata hrvatska policija dokazala je sposobnost i doraslost najzahtjevnijim zadacima, u ponekad nemogućim uvjetima. Te odlike, navode, zadržala je i danas, kao moderna policija koja je nerijetko mentor u raznim specijalističkim obukama europskim kolegama, što je priznanje njene stručnosti", ističu Božinović i Milina. 

Stoga će u MUP-u, navode, uvijek naglašavati ratnu ulogu hrvatske policije, koja nije imala presudan značaj samo u prvoj ratnoj godini kada je bila jedina formalna sila s legitimitetom obrane cjelovitosti i samostalnosti novoosnovane države, već je takvu poziciju zadržala do kraja rata.

Ovaj blagdan i spomendan čestitali su, s dubokim pijetetom spram podnesenoj  žrtvi, prije svega svim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima.

Božinović i Milina čestitke su uputili i svim hrvatskim građanima, sa željom da zajedničkim nastojanjima i zalaganjem učine domovinu na čast i ponos onih koji su je branili i oslobodili "za sve nas i generacije koje dolaze". 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. rujan 2020 15:41