ZBOG AFERA

BOŽINOVIĆ KOMENTIRAO SLUČAJ RIMAC, REKAO I DA NIJE ZADOVOLJAN ZAKONOM KOJI JOJ IDE U PRILOG 'Treba mijenjati zakon o plaćama 6+6 mjeseci'

Davor Božinović
 Ranko Suvar / CROPIX

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u utorak da bi trebalo mijenjati zakon kad je riječ o plaćama 6+6 mjeseci nakon prestanka mandata osobama koje su kazneno progonjene zbog sumnje na korupciju.

Komentirajući slučaj Josipe Rimac, koja je uhićena zbog umješanosti u "aferu vjetroelektrane", Božinović je potvrdno odgovorio na pitanje bi li trebalo mijenjati zakon kako bi političari koje se kazneno goni zbog korupcije ostali bez prava na plaću 6+6 mjeseci.

- Zakon bi trebalo mijenjati, a osobe koje se kazneno progoni zbog sumnje na korupciju ostale bi bez naknade ako bi im se potvrdila optužnica - rekao je Božinović nakon potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz EU fondova.

Upitan o kompromitiranoj akciji u slučaju prisluškivanja Josipe Rimac, Božinović je istaknuo kako je to posao policije. "Što se tiče policije, Uskoka i svih tijela istraživanja i progona, oni imaju potpunu slobodu i neovisnost. Siguran sam da će po tom pitanju učiniti sve što je u njihovoj nadležnosti", izjavio je.

Božinović je na pitanje hoće li ga birači na izborima nagraditi zbog djelovanja u Nacionalnom stožeru civilne zaštite rekao da Vlada već 3,5 godine radi na ozbiljnim pitanjima za budućnost Hrvatske.

- Mi smo se od prvoga dana suočili s nizom kriza, problemima koji su dugo godina stavljani sa strane, uvijek smo išli otvoreno prema rješavanju problema. Siguran sam da će birači moći procijeniti i odabrati između onih koji se znaju ponašati i reagirati strukom, znanjem i iskustvom te onih koji ne ulijevaju tu razinu povjerenja - poručio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. kolovoz 2022 19:24