NEMA POPUŠTANJA

Božinović o mjerama: ‘Dozvola prodaje kave za van bila bi praktički otvaranje kafića‘

‘Nadamo se da će brojevi padati, ako bude pozitivan trend padanja brojki onda možemo o revidiranju mjera‘, rekao je
Davor Božinović
 Damir Krajac/Cropix

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović gostovao je u Dnevniku Nove TV. Govorio je o mogućnosti popuštanja mjera i nezadovoljstvu ugostitelja.

Na pitanje zašto nije kafićima dopuštena prodaja kava za van, Božinović je rekao:

- To je mjera koja traje već dva mjeseca. Neke objekte smo ostavili otvorenima, poput benzinskih, pekarnica, kioska... no ne zbog kave za van, ali većina njih je i ranije to prodavala, rekao je.

Smatra da se ne radi o diskriminaciji prema kafićima. Dozvola prodaje kave za van bila bi praktički otvaranje kafića, kaže Božinović.

Na najave vlasnika teretana i nekih ugostiteljskih objekata da će otvoriti unatoč mjerama, kao i na mogućnost prosvjeda, Božinović je rekao da se nada da do toga neće doći, a razgovori s poduzetnicima su u tijeku.

Mjere će se revidirati sredinom veljače, prema preporukama struke.

- Nadamo se da će brojevi padati, ako bude pozitivan trend padanja brojki onda možemo o revidiranju mjera. Ako bude povoljna situacija u djelatnostima koje su sada zakinute moguće je popuštanje. Sve ono što smo do sad komunicirali ovisno je o razvoju epidemije. Tu je nekoliko novih faktora, vezanih i za pojavu novih sojeva. u Hrvatskoj to još nije slučaj, nadajmo se da tako i ostane, rekao je.

Božinović je u Dnevniku Nove TV govorio i o situaciji s cjepivom.

- Europska komisija će iskoristiti sve mogućnosti da proizvođače natjeraju da se pridržavaju onog što je potpisano.

Kada je riječ o mogućnosti da se stariji od 65 ne mogu cijepiti cjepivom Astra Zenece, postoji plan B, kaže Božinović.

- Plan B je kad nam dođu dovoljne količine Pfizera i Moderne i Jonson&Jonson, sigurno je da ćemo postići svoj cilj, možda ne planiranim tempom, ali do jeseni sigurno, rekao je ministar unutarnjih poslova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. prosinac 2023 10:52